Ege Üniversitesi'nin Hazırlık Sorunu TGB Heyetiyle Çözüldü

Ege Üni.YDY hazırlık sınıfında sınıf tekrarı yapan öğrencilerin eğitim hakkıyla ile ilgili yaşanan sorun TGB heyetinin görüşmesinden sonra çözüldü.

Ege Üniversitesi'nin Hazırlık Sorunu TGB Heyetiyle Çözüldü

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda,hazırlık sınıfında sınıf tekrarı yapan öğrencilerin eğitim hakkıyla ile ilgili yaşanan sorun TGB heyetinin görüşmesinden sonra çözüldü.

 

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda,fiziki yetersizlikler dolayısıyla hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilere derslik açılamamıştı. Mağduriyetini dile getirmek isteyen öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu önünde toplandı. Mağdur öğrencilerinde içerisinde bulunduğu TGB heyeti Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile görüştü. Yapılan görüşme de TGB’liler öğrencilerin taleplerini iletti .

 

TGB’LİLERİN GÖRÜŞMESİYLE KESİN ÇÖZÜM BULUNDU

 

TGB’lilerin mağduriyetleri aktarmasıyla,öğrencileri mağdur etmek istemediklerini belirten yetkililer sorunun eğitim nedeniyle değil, fiziksel yetersizlikler nedeniyle kaynaklandığını belirtti. Öğrenciye çözüm sunan yetkililer tekrar hazırlık sınıfında okumak isteyenlere bu imkanın sunulacağını, ara muafiyet sınavına hazırlanmak isteyenlere ise ara muafiyet sınavına hazırlık olacak destek sınıfları açılacağını aktardı.

 

Öğrencinin hangi imkandan faydalanmak istediğini belirlemek için yetkililer, bu iki seçenekten oluşacak olan anketi Yabancı Diller Yüksekokulu sitesinden yaklaşık 1 saat sonra yayınlayacaklarını duyurdu. Farklı fakültelerde açılacak olan destek sınıfları, ara muafiyet sınavını geçemeyen öğrenciler için Bahar Dönemi’nde de devam edecek. Anketler Yabancı Diller Yüksekokulu sitesinden yapıldıktan sonra sorun Yüksekokul tarafından çözülecek.

Tarih:
Diğer Haberler