Em.Tüma. Soner Polat Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu

Em.Tüma. Soner Polat’ın katıldığı‘’15 Temmuz Sonrası Türkiye’nin Geleceği’’ konulu konferansla Muğla Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Em.Tüma. Soner Polat Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu

E.Tümamiral Soner Polat’ın katıldığı‘’15 Temmuz Sonrası Türkiye’nin Geleceği’’ konulu konferansla Muğla Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katıldığı konferansa Atatürk Düşünce Derneği ve Vatan Partisi Muğla şubeleri de katılım gösterdi. Konferans İstiklâl Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Ardından E.Tümamiral Soner Polat ardından konuşmasına başladı.

 

E.TÜMAMİRAL SONER POLAT 15 TEMMUZ SÜRECİNE VE SONRASINDA ÇİZİLMESİ GEREKEN ROTAYA DEĞİNDİ

 

E.Tümamiral Soner Polat konuşmasında ‘’Bulunduğu coğrafya ülkelerin kaderidir. Tıpkı komşularımız gibi coğrafyamızı da değiştiremiyoruz. Siyaset bilimi ise bu kaderi değiştirecek yol ve yöntemleri arıyor. Bu ikisi arasında köprü kuran bir bilim var, adı da jeopolitik. Jeopolitik bilimi ülkelerin bulunduğu coğrafyada ki avantajlarını katlarken dezavantajları ise en aza indiriyor. Bu da ülkelere daha somut hedefler koyabilmeyi sağlıyor. Sovyetler Birliği Dünya’yı kontrol edebilecek bir coğrafyaya sahiplerdi ancak yöneticileri jeopolitik bilmediği için tek kurşun atmadan yıkıldı. Türkiye bulunduğu konum itibari ile ciddi bir jeopolitik güce sahip. Emperyalist devletler de bunun bilincinde ve bu bilinçte 15 Temmuz günü bir girişimde bulunmuştur. Eğer başarılı olsalardı Türkiye şuan Amerika’nın 51. eyaleti olurdu ve kendi anayasanı işlerdi.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından seyircilerin sorularını yanıtlayan Soner Polat sözü TGB Muğla İl Başkanı Doğan Özkan’a bıraktı. Sözlerine ADD'ye , Vatan Partisi'ne, Muğla Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek başlayan Doğan Özkan "Vatanımız ve Milletimiz bizlerin geleceğidir.Bizde burada geleceğimize yön vermek için toplanmış bulunmaktayız."şeklinde devam etti. Muğla Üniversitesi öğrencilerini 29 Ekim'de Cumhuriyet geleceğimiz demek için davet etti. 


 
Konuşmalarının ardından Muğla İl Başkanı Doğan Özkan Konferansın bitiminde E.Tümamiral Soner Polat'a TGB Muğla adına teşekkürlerini iletip, plaket taktim etti. 

Tarih:
Diğer Haberler