Fethullahçı Terör Örgütü Üniversitelerden Temizlensin

Şifrelerle ve kopyalarla Türk gençliğinin geleceğini çalan üniversitelerdeki Fethullahçı kadrolara geçit vermeyeceğiz.

Fethullahçı Terör Örgütü Üniversitelerden Temizlensin

15 Temmuz'da başlayan darbe girişiminin ardından başlayan tasfiyeler Üniversitelere de ulaştı. Türk gençliğinin geleceğini şifreler ve kopyalarla çalan Fethullahçılar için hesap vakti geldi. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasını TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz gerçekleştirdi. 

 

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in açıklaması: 

 

"Bugün burada Türk gençliğinin ve üniversitelerin temsilcisi olarak basın açıklamasını gerçekleştiriyoruz. Türk gençliğinin ve üniversitelilerin fikirlerini ve kararlılığını ifade etmek için Ankara Üniversitesi önünde toplanmış bulunuyoruz.

 


15 Haziran 2016 tarihi itibaren yaşanan Amerikancı, Fetullahçı darbe girişiminin gençlik olarak tamamen karşısındayız. Gençlik olarak ordunun, devletin içine sızmış Fetullahçılarla, Türkiye Gençlik Birliği kurulduğu günden bu yana mücadele etti. Onların ihanetlerini, alçaklıklarını mücadelelerin içerisinde gördü. Ve şimdi Amerika, Amerikancılar, Fetullahçılar Türk-Amerikan kapışmasının en zirve noktasında, 15 Temmuz günü saldırıya geçti. Onun karşısında da Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere Mehmetçiğimiz, polisimiz, devletimiz, milletimiz, gençlik topyekun bu kalkışmanın karşısına geçtik ve Amerika’nın tarihinde Türkiye’de yaşadığı en büyük yenilgiyi yaşattık. Şimdi mücadele, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bütün uzuvlarının, devlet ve toplum katında etkisizleştirilmesi aşamasındadır. Bu noktada üniversiteler kritik aşamadadır.

 


Hepimizin gördüğü, 15 Temmuz akşamı yaşadıklarımız hepsinin altında Amerikancı Fetullahçı örgütlenmenin devlet içerisine sızmak, sınav sorularını çalmak suçlarını işlerken, akademi dünyasını kullandığını, bu alçakça suçları işlerken oradaki kadrolarını devlete yerleştirmek için bir basamak olarak akademi dünyasını görüyoruz. Bu sebeple akademi dünyasından, üniversiteden Fetöcüler temizlenmelidir. Bunu Türk gençliği olarak, üniversite gençliği olarak hayati önemde görüyoruz. Bunun gerçekleşmesi için yapılacak her eylemin arkasında olacağımızı da ilan ediyoruz.

 


Üniversiteler, Atatürk Cumhuriyeti’nin kalesidir. Kaleyi içten fethetmeye kalkanlara izin verilemez. Bugün Fetullahçı terör örgütünün tasfiyesi demek, 1945’ten beri Türk ordusunun, devletinin içine sızma yapan Amerikancı gladyonun tasfiyesi demektir. Bu yüzden biz Atatürkçü Gençler, vatansever gençler, devrimci gençler hangi siyasal görüşten olursa olsun, hiç fark etmez, hepsinin birleştiği nokta budur. Amerika’nın saldırısına karşı Türk gençliği bir yumruk gibi birleşecektir.
Üniversite gençliği şu anki durumda, Türkiye’nin birliğinin ABD emperyalizmi karşısında Türk gençliğinin birliğinin her şeyden önemli olduğunun farkındadır. Bu birliği sağlamanın en önemli yolu da FETÖ, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin çökertilmesidir.

 


Türkiye’yi bölmeye, ülkemizi karanlığa boğmaya yeminli emperyalistler, piyonları, FETÖ, PKK ve IŞİD aracılığıyla saldırılarını sürdürecektir. Bugün Türkiye’yi birleştirmek esas meseledir. Türkiye’nin birliğini sağlamak için bölücü terör yapıları çökertilmelidir.

 


Bunun sağlanması için bugün hiçbir dar grupçuluğa yer yoktur. Bu terör yapılanmalarına karşı hükümetten siyasi partilere, kitle örgütlerine kadar bu terör yapılarının çökertilmesine karşı ortak tutum alınmalıdır. Bunun için hükümete büyük bir iş düşüyor. Bu uygulamaların gerçekleşmesi sırasında hukuk uygulanmaldır. Türk hukuku daha önce olduğundan daha titiz biçimde uygulanmalıdır. Uygulanacağına da inanıyoruz. Çünkü bu bir zorunluluktur. Türkiye bir daha böyle belalar yaşamak için istemiyorsa, bir yumruk gibi birleşmeliyiz.

 


Biz üniversitelerde üniversite gençliğini zincirleyen, aynı Türkiye’yi NATO ile Atlantik cephesi ile zincirledikleri gibi, Türk gençliğini zincirleyen etmenleri biliyoruz. Bunların başında bu Fetöcüler, PKK, İŞID gelmektedir. Bunların üniversiteden temizlenmesi kadar meşru bir eylem yoktur. Türk gençliği ve üniversite gençliği fetöcülerin, bölücülerin, terör gruplarının çökertilmesi için mücadelenin içindedir, bunun merkezindedir. Bundan sonra da eylemli olarak bu sürece destek verecektir.
Türk gençliği 24 Temmuz’dan itibaren bölücü terörün üzerine giden mehmetçiği hep destekledi. Şimdi bu vurguyu daha yüksek bir sesle yapıyoruz. Mehmetçiğin arkasındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış olan Fetullahçı çete üzerinden TSK’ya yapılan kara propagandanın da karşısındayız. Mehmetçiğin yanındayız. Milletimizin yanındayız. Her akşam meydanlarda biz de varız. O meydanlardaTürk devletinin, ordunun ve milletinin Amerikan emperyalizmine karşısında durduğu meydanlarda bizde varız ve biz Amerikan emperyalizmini def edeceğiz, bağımsız Türkiye’yi kuracağız, ülkemizin bölünmesine izin vermeyeceğiz ve üniversitelerde Atatürk gençliğinin Türkiye’nin birliği ve bağımsızlığına sağlamaya çalışan gençliğin sesini daha da gür bir şekilde sağlayacağız. "

Tarih:
Diğer Haberler