FETÖ'de büyük telaş: Başka ülkelere gönderiliyorlar!

MİT’in Kosova’da 6 yöneticisine yönelik düzenlediği operasyonun ardından telaşlanan FETÖ, yeni önlemler almaya başladı.

FETÖ'de büyük telaş: Başka ülkelere gönderiliyorlar!

Avrupa ülkelerinde deşifre olmuş kritik yöneticilerini Kanada’ya ve Türkiye’nin operasyon yapmaya cesaret edemeyeceği ülkelere kaydırmaya başladığı öğrenildi.

MİT’in Kosova’da düzenlediği bir operasyonla FETÖ’nün 6 kritik ismini yakalayıp uçakla Türkiye’ye getirmesi FETÖ’de şok etkisi yaptı. Olaydan sonra Pensilvanya’da peş peşe olağanüstü toplantılar yapıldı. Yapılan toplantılarda başta Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Çekya, Romanya vs. olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerinde görevlendirilen ve deşifre olmuş kadroların güvenlik altına alınması kararlaştırıldı. Bu çerçevede bazı kritik isimler Kanada’ya çekilirken, bazı isimlerin de Türkiye’nin operasyon yapmaya cesaret edemeyeceği düşünülen, İngiltere, Fransa, ... gibi ülkelere kaydırılması için harekete geçildi. Kosova operasyonunun örgütte şok etkisi yarattığını vurgulayan istihbarat kaynakları, “Aldığımız istihbari bilgilere göre örgüt hızla önlem alma çabası içine girdi. Almanya gibi Türklerin yoğun olduğu ülkelerde faaliyet sürdüren elemanlara dikkatli olmaları talimatı verildi. Örgüt üyelerine ‘1. Derecede güvenlik alın’ talimatı verilirken, özellikle emniyet ve asker kökenliler güvenlik işleriyle görevlendirildi” dediler.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkleri örgütlemek için özel bir program uygulayan FETÖ’nün Kosova operasyonu sonrası faaliyetlerine kısa süreliğine ara vererek doğabilecek risklere karşı yapılabilecekleri masaya yatırdıkları belirlendi. Bu arada deşifre olmuş tüm elemanların yerine “kripto” elemanların atanması için çalışma yapıldığı da bildirildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler