Gençlik Derik'in isimsiz kahramanlarıyla buluştu

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı'nın başında bulunduğu heyetimiz, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas’ı makamında ziyaret etti.

Gençlik Derik'in isimsiz kahramanlarıyla buluştu

Derik Kaymakamı Hakan Kafkas’ı makamında ziyaret eden Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, TGB yöneticileri ve İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yöneticileri Eren Öztürk ve Güldane Keleş, gözlemlerini ve değerlendirmelerini Aydınlık gazetesi Gençlik ekibine anlattılar.

Şehit Kaymakam için Başsağlığı

İlk olarak şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için başsağlığı dileyen TGB’liler, ilçede ve bölgedeki gelişmeler üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Hakan Kafkas, Derik’in bir köy okuluna kitap yardımında bulunan gençler için, “Sizi buraya getiren vatanseverlik gücüdür, bu güç hepimizde olduğu sürece sırtımız yere gelmeyecektir. Hep birlikte vatanımıza hizmet etmeye ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Ardından üniversitelerin durumu hakkında gençlerden bilgi alan Kafkas, gençliğin desteğini çok önemsediklerini belirtti ve ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yüzlerce kilometre öteden Derik’e gelen gençleri “Çılgın Gençler” olarak niteleyen kaymakam Hakan Kafkas, kitap projesi için ayrıca teşekkürlerini iletti.

Gençliğin Gözü Derik’te

Vatan savaşı sürecinde, Derik’teki ve tüm yurttaki terörle mücadeledeki zaferlerin gençliğe üniversitelerde güç verdiğini belirten Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, “On binlerce üniversite öğrencisiyle, bu büyük vatan mücadelesinin başarısına odaklandık ve gereğini yapıyoruz. Sizlerin gönüllü yürüttüğü mücadele tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Derik’teki Mücadele, üniversitelerde vatansever gençliğe güç veriyor, umut oluyor. PKK da FETÖ de bu topraklardan silinecek. Gözümüz kulağımız Derik’te ve gençlik bu mücadelenin emrinde.” dedi.

Derik Tek Yürek

İlçe kaymakamı Hakan Kafkas, şehit kaymakam Safitürk’ün, Derik ilçesi için çok özel projeleri olduğunu, şimdi bu projeleri hiç duraksamadan hayata geçireceklerini söylüyor. İlçe için büyük bir özveriyle çalışmaya başlayan kaymakamlık, terörle mücadele noktasında da, tüm ilçe halkıyla birlikte yoğun bir çaba sarf ediyor. İlçede geçtiğimiz aylarda “teröre lanet, şehide saygı” sloganıyla yürüyüş ve miting de düzenlenmişti. Hakan Kafkas, terörle mücadelenin yanı sıra, Derik’in zengin kültürel mirasını da kısa zamanda Türkiye’ye tanıtacaklarını belirtiyor.

Gönüllü Kaymakam Kafkas

Makam odasına tuzaklanan hain bir bombalı saldırı sonucu şehit olan Derik kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün yerine gönüllü olarak ilçeye gelen Hakan Kafkas, Safitürk’ün Derik emanetini devralmış durumda. Bu işin bir vatan aşkı ve gönül işi olduğunu vurgulayan, aynı zamanda Derik Belediyesi Başkan vekilliğini de yürüten Kafkas, vatanın her karış toprağının aynı olduğunu, milletimize güvendiğini ve korkusunun olmadığını belirtiyor. Kısa süre içinde vatandaşı, esnafı yerinde ziyaret eden Kafkas, ilçe halkı ile bir gönül birlikteliği oluşturmuş durumda.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler