Hannoverli vatanseverlerin mücadelesi sonuç veriyor!

Almanya'nın Hannover kentinde bir meydana PKK'lı teröristin adının verilmesine karşılık vatansever Türklerin mücadelesi sonuç verdi!

Hannoverli vatanseverlerin mücadelesi sonuç veriyor!

Almanya'nın Hannover kentinin Linden-Limmer Belediye Meclisi'nin son toplantısında almış olduğu tartışmalı karar, yeniden belediye meclisinde. 10 Mayıs 2017 günü Sol Parti, hiciv partisi Die Partei ve Yeşiller'in oylarıyla geçen, bir meydana PKK'lı Halim Dener'in isminin verilmesi kararı semt belediye meclisinin yarınki olağanüstü toplantısında yeniden görüşülecek.

HANNOVER'DEKİ YURTSEVERLERİN GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

Daha önceki oturumda Hannover'de yaşayan yurtseverler belediye meclis üyelerine yönelik tepkilerini dile getirmişlerdi. Hannover TGB, ADD, UETD, DİTİB, Vatan Partisi ve çok sayıda diğer kitle örgütlerinin öncülüğünde toplanan vatandaşlar, bir terôr örgütü üyesinin bu şekilde onore edilmesinin en başta Türk-Alman dostluğuna zarar verdiğini ve önergenin geri çekilmesi gerektiğini ifade etmişlerdi. Buna rağmen alınan karar sonrasında Hannover'deki Türk kitle örgütleri bir imza kampanyası başlatarak kararın kısa zamanda kamuoyunda tartışılmasını başarmışlardı.

Öte yandan karar sonrası Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok da devreye girmiş, kentin iç huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğini vurgulamıştı. Ayrıca Schostok, büyükşehir belediyesinin hukuki inceleme başlatmış olduğunu dile getirdi.

AYDIN: "BÜTÜN TÜRKLERİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ!"

Verdikleri mücadele ile kentin gündemine oturan Hannoverli yurtseverler, yarınki oturumda bütün vatandaşları tepkilerini ifade etmeye çağırdılar. TGB Hannover Başkanı Çınar Aydın Aydınlık'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu kenti evi olarak gören Türk gençliği olarak bizi temsil etmesi gereken semt belediyesinin almış olduğu kararın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Gençlik olarak bu kararın karşısındayız. Bütün Türkleri göreve çağrıyoruz."

Toplantının ayrıntıları ise şu şekilde:

7 Haziran 2017 Çarşamba
Saat: 17:30
Yer: Freizeitheim Linden-Limmer
Windheimstraße 4
30451 Hannover

Tarih:
Diğer Haberler