İkinci Sivas Kongresi tamamlandı

81 ilden gelen temsilcilerle düzenlediğimiz İstiklal Yürüyüşümüzün 3. gününde Sivas'ta Sivas Kongresi binasına yürüdük.

İkinci Sivas Kongresi tamamlandı

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda izlediği yol haritasını 98 yıl sonra yeniden adımlayarak düzenlediğimiz yürüyüşte Samsun'dan başlayarak Amasya ve Erzurum'a ayak basmıştık. Erzurum'dan sonraki durağımız Sivas oldu.

Sivas Tren Garı önünden başlayan yürüyüşümüz, marşlar ve sloganlar eşliğinde Kongre Binası'nın olduğu Kent Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Kadınları'nın da (CKD) katıldığı yürüyüşte atılan ''Atatürk yolunda Samsun'dan Ankara'ya", "Amerikan kuklası Fethullah", "Hepimiz polisiz PKK'ya yeteriz'' sloganları halktan büyük alkış topladı.

Yürüyüşün ardından 81 ilden gelen TGB'li temsilciler kongre binasını gezerek ''Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet top yekün kendisini savunacak ve direnecektir.'' mesajını Sivas'ta tekrardan verdiler. Ardından Madımak otelinin önüne karanfil bırakıldı.

'ATEŞLE İMTİHAN EDİYORUZ'

Sivas'ta basın açıklaması yapan Genel Başkanı Cem Dikmen, ''Türkiye’nin bağımsızlığını hedef alan ABD ve onun taşeron terör örgütleri olan Fettullahçı çete ve PKK her gün amansızca, haince Türkiye’ye saldırıyor. Bunların bir tane amacı var: Türkiye’nin bağımsızlığını engellemek ve Türk milletine diz çöktürmek. İşte burada buluşan Türk gençliği olarak haykırıyoruz: Biz asla Türkiye’ye diz çöktürmeyeceğiz ve Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. 98 yıl önce başladığımız bu Milli Kurtuluş Savaşı mücadelesi bugün yeniden önümüzde durmaktadır. Türk gençliği olarak kurtuluşun reçetesini yeniden haykırıyoruz. Kurtuluş reçetesi, Türk Milletinin birliği ve bağımsızlığımız için durmadan, amansızca savaş vermektir. Türk Milleti birleşerek bu savaşı vermelidir. Aynı 98 yıl önce olduğu gibi azim ve kararlılıkla, büyük bir inançla birleşerek yürüyoruz bu yolu. İstiklal yolunu yeniden adımlıyoruz. İşte bu bilinçle bugün Sivas’ta haykırdıktan sonra yarın 29 Ekim günü saat 12.30’da Birinci Meclis önünde Türk Milleti ile buluşarak tarihi zaferlerimizi yeniden hatırlayacağız, yeniden sırtımızı o zaferlere yaslayacağız ve Anıtkabir’e, Ata’mıza yürüyeceğiz. Türk Gençliği olarak bütün Türk Milletini bu duygularla ve bu kararlılıkla saygıyla ve sevgiyle Birinci Meclis önüne davet ediyoruz.'' ifadeleri ile 29 Ekim'de Ankara'da yapılacak büyük yürüyüşün vurgusunu yaparak tüm yurtseverleri Ankara'da gerçekleştirecekleri yürüyüşe davet etti.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler