“İlk adımı Samsun’dan atacağız!”

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, 26-29 Ekim tarihlerinde yapacağımız "İstiklal Yürüyüşü" için Samsun’da basın açıklaması düzenledi.

“İlk adımı Samsun’dan atacağız!”

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, 26-29 Ekim boyunca yapacağı ‘İstiklal Yürüyüşü’ için Samsun’da basın açıklaması düzenledi. 

26 Ekim’de Samsun ve Amasya’da, 27 Ekim’de Erzurum’da, 28 Ekim’de Samsun’da ve 29 Ekim’de Ankara’da yapılacak 4 günlük ‘İstiklal Yürüyüşü’nün başlangıç noktası olan Samsun’da basın açıklaması düzenleyerek yürüyüşün detayları açıklandı. Yürüyüş, 26 Ekim günü saat 10.00’da Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayacak.

‘’Vatanımızın birliği, cumhuriyetimizin geleceği için görev başındayız. İçinde bulunduğumuz sorunları, ancak 94 yıl önce olduğu gibi “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek aşabiliriz. Doğru çözümleri haykıracağımız, Türkiye düşmanlarına kararlılığımızı göstereceğimiz İstiklal Yürüyüşümüzü 26 Ekim 2017 Perşembe günü, Samsun’dan başlatacağız.  ‘’ diyerek Tüm Samsun halkını 26 Ekim günü saat 10.00’da Uğur Mumcu Parkına davet davet eden TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı yapılan basın açıklamasında ‘’Samsun, tarihi tersine çevirecek ilk adımların atıldığı şehirdir. Samsun’a yakışır biçimde, 81 ilden gelecek temsilci üniversite öğrencileriyle birlikte vatanımızı böldürmeyeceğimizi, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağımızı bir kez daha ilan edeceğiz.  Ardından, Atatürk’ün bağımsızlık için adımladığı yolu takip ederek, Amasya, Erzurum, Sivas’ta yürüyüşler ve açıklamalar yaparak, 29 Ekim günü Ankara’da, Birinci Meclisimizin önünde buluşacağız ve Anıtkabir’e yürüyeceğiz.  Ordumuz İdlib’de, Türk Gençliği İstiklal yolunda vatanını savunuyor. Tüm Samsun halkını, öğrenci arkadaşlarımızı, 26 Ekim günü saat 10.00’da Uğur Mumcu Parkına davet ediyoruz.’’ dedi .

İşte açıklamanın tam metni:

TÜRK GENÇLİĞİ İSTİKLAL YOLUNDA

            Ülkemiz, bir ateş çemberinin içinden geçmektedir. Askeri, siyasi, ekonomik olarak birçok cephede büyük bir savaş vermekteyiz. Bir yanda yurt içinde ve dışında,  kahraman Mehmetçiğimiz, polisimiz terörle mücadeleye canını siper ediyor, bir yandan, hain Fethullahçı terör örgütünün artıkları devletimizin kurumlarından temizleniyor. Bir taraftan ülkemiz, ekonomik bunalımlarla boğuşurken, diğer taraftan Türkiye düşmanı kuvvetler, yeniden Amerikancı iktidar seçenekleri yaratmaya çalışıyorlar. Bütün bu sorunlar Türkiyemizin önündeyken, iç cephede, savaşma kararlılığımızı yıpratacak bir biçimde, müfredattan, ders kitaplarından Atatürk çıkarılmaya çalışılıyor, milli eğitimi gayri milli bir biçime sürüklüyorlar.

İdlib’e Türk Milleti’nin Vizesiyle Girdik!

            Bu savaşın adını açık koyalım. Bu bir Türkiye-Amerika savaşıdır. Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan vize krizi de bu savaşın en açık ifadesidir. Bu kriz nedeniyle ABD ile ilişkilerin bozulmasından rahatsız olanları üzüntüyle izliyoruz. Soruyoruz: Türkiye’de FETÖ eliyle kanlı darbe girişimlerini tezgâhlayan, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD terör örgütlerine binlerce tır silah veren, şehirlerimizde bombalar patlatan bir ülkeyle hangi çerçevede bir diplomatik ilişki geliştirilebilir? Türkiye’nin vize yanıtı ve kararlı tutumu, cephede verdiğimiz savaşın diplomasiye yansımasıdır. Türk gençliği olarak bu tutumun arkasındayız. Bir yandan Türkiye’ye yönelik terörü finanse eden, bir yandan da Türkiye’ye vize tavrı koyan Amerikan şımarıklığını tanımıyoruz ve ilan ediyoruz; vatan savaşının vizesi olmaz! İşte bugün Fırat Kalkanı’yla oyunu bozan, şimdi İdlib’e giren Mehmetçiğimiz, Türk Milletinden aldığı vizeyle o savaşı vermektedir.  PKK’yı çukurlara gömen güvenlik güçlerimiz, milletimizin bağımsızlık vizesiyle hareket etmişlerdir. FETÖ’yü ezen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Milleti, aynı zamanda Amerikan vizesini ezmiştir.  Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği de gücünü ve vizesini Atatürk’ten, Türk Milletinden alarak o eylemleri gerçekleştirmiştir.  Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk de, Samsun’a ilk adımını atarken, İngilizlerden vize beklememiştir! İşte bugün bu tarihsel mirasa yaslanarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Kalplerimiz, cephede savaşan Mehmetçiğimizle birlikte çarpıyor. 

İlk Adımı Samsun’dan Atıyoruz

Şimdi yeniden vatanımızın birliği, cumhuriyetimizin geleceği için görev başındayız. İçinde bulunduğumuz sorunları, ancak 94 yıl önce olduğu gibi “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek aşabiliriz.

Doğru çözümleri haykıracağımız, Türkiye düşmanlarına kararlılığımızı göstereceğimiz İstiklal Yürüyüşümüzü 26 Ekim 2017 Perşembe günü, Samsun’dan başlatacağız.  Samsun, tarihi tersine çevirecek ilk adımların atıldığı şehirdir. Samsun’a yakışır biçimde, 81 ilden gelecek temsilci üniversite öğrencileriyle birlikte vatanımızı böldürmeyeceğimizi, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağımızı bir kez daha ilan edeceğiz.  Ardından, Atatürk’ün bağımsızlık için adımladığı yolu takip ederek, Amasya, Erzurum, Sivas’ta yürüyüşler ve açıklamalar yaparak, 29 Ekim günü Ankara’da, Birinci Meclisimizin önünde buluşacağız ve Anıtkabir’e yürüyeceğiz.  Ordumuz idlib’de, Türk Gençliği İstiklal yolunda vatanını savunuyor.

Tüm Samsun halkını, öğrenci arkadaşlarımızı, 26 Ekim günü saat 10.00’da Uğur Mumcu Parkına davet ediyoruz.

tgb.gen.tr 

Tarih:
Diğer Haberler