İncirlik çuval davamız ertelendi!

İncirlik Üssü'nde ABD askerine karşı yaptığı çuval eyleminden yargılanan TGB Adana üyesi arkadaşlarımızın davası ertelendi.

İncirlik çuval davamız ertelendi!

İncirlik Üssü'nde ABD askerine karşı gerçekleştirilen çuval eyleminin 3. duruşması bugün görüldü.

TGB Adana İl Yöneticisi Yalçın Semir Akarsu, TGB Adana İl Yöneticisi Cenk Kızılırmak ve TGB Eski Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında, 12’şer yıl hapis ve 50’şer bin lira para cezası talep edilen eylem için açılan davanın 3. duruşması bugün Adana görüldü. Alınan karara göre dava 17  Ekim 2017 tarihine ertelendi.

Dava avukatlarından Av. Fırat Kayaönü  duruşma sonrası yaptığı açıklamada: ''Bugün Adana 20. Asli Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada bizler, müvekkillerimizin suçsuzluğunu, milletimizin haklı hassasiyetlerinin bir ifadesi olarak bu eylemi gerçekleştirdiklerini ve iddianamede müvekkillerimizin üzerine atılı suçlamaların, maddi ve manevi unsurlar oluşturmadığını ayrıntıları ile ortaya koyduk. Bugün duruşma kararla sonuçlanmadı. 17 Ekim'e ertelendi. Bu davanın takipçisi olacağız; müvekkillerimizin ve Türk milletinin emperyalizme karşı mücadelesini savunmaya devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

TERÖR ÜSSÜ AMERİKA’YA KAPATILSIN

‘’Atatürk'ten aldığımız görevle  bu davanın sonucunda alacağımız herhangi bir ceza Türk gençliğini yıldıramayacak.’’ sözlerini kullanan Yalçın Semir Akarsu, yaptığı açıklamada ''Bugün, bundan 98 yıl önce Mustafa Kemal  Atatürk, emperyalizme karşı Samsun'a çıkma iradesi göstermiştir.  Biz de Türk gençliği olarak  bundan bir yıl önce İncirlik'te o iradeyi emperyalizme karşı tekrar gösterdik.

Bir yıl önce Çuval Davası'nda 1 buçuk ay  ev hapsinde kaldık. Buradan ilan ediyoruz: Atatürk'ten aldığımız görevle  bu davanın sonucunda alacağımız herhangi bir ceza Türk gençliğini yıldıramayacak.   Yetkililere sesleniyoruz: Terörün esas kaynağı İncirlik Üssüdür. Terör üssü, terör yuvası İncirlik'in derhal  Amerika'ya kapatılması gerekmektedir. Askerimizi, polisimizi şehit eden kurşunlar biliyoruz ki İncirlik'ten gidiyor. Bu kabul edilemez. Tekrar söylüyoruz. İncirlik Üssü derhal Amerika'ya kapatılmalıdır.'' dedi.

Dava sonrası duruşma ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ise ‘’Amerikan askerlerinin başına geçirilen çuvallar, Amerika’ya karşı Türk milletinin iradesinin tecellisini ifade etmektedir. O yüzden arkadaşlarımızın giriştikleri bu eylemi bir suç tanımına kimse oturtamaz.’’ vurgusunu yaparak ''Mehmetçiğe kurşun sıkanların, 15 Temmuz'da darbe girişimini yönetenlerin karargahı haline getirilmiş olan  vatanın bağrına bir hançer gibi saplanmış olan Amerikan emrindeki İncirlik Üssüne giren arkadaşlarımız Mehmetçiklerimizin başına çuval geçirip  Türk milletini, askerimizi küçük düşürmeye çalışan o Amerikalılara derslerini verdiler. Amerikan askerlerinin başına geçirilen çuvallar Amerika’ya karşı Türk  milletinin iradesinin tecellisini ifade etmektedir. O yüzden arkadaşlarımızın giriştikleri bu eylemi bir suç tanımına kimse oturtamaz. Türk yargısına,  Türk adaletine güveniyoruz. 17 Ekim'e ertelenen bu davadan kesinlikle beraat çıkmasını talep ediyoruz, bekliyoruz. Tüm Türk milleti o yiğit arkadaşlarımızın Amerikan askerlerine ders vermesini yürek ferahlığı ile karşılamıştır.

İNCİRLİK MEHMETÇİĞİN EMRİNE VERİLMELİDİR

 Şunu da burada kararlılıkla ifade ediyoruz: Bu İncirlik Üssü, Amerika'nın emrine verilen,  NATO'nun emrine verilen bu üss derhal onlara kapatılmalı ve Mehmetçiğin emrine verilmelidir.

Atatürk gençliği olarak bu Eşkıya yatağını Amerika'ya kapattıracağız. TGB olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bütün Amerikan üsslerini ,  NATO üslerini , bölgeye sadece Türkiye'yi, Suriye'yi, İran'ı, Irak'ı parçalamak için, ölümler için gelen  emperyalistleri bölgemizden kesinlikle def edeceğiz. Bu da Atatürk gençliğinin namus sözüdür. ‘’ açıklamasını yaptı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler