İnsanlığın kalkanı, Fırat Kalkanı!

TSK, Cerablus’ta El-Bab’da aynı zamanda insanlığın ön cephesinde ABD'yle mücadele ediyor. Fırat Kalkanı, İnsanlığa kalkan oluyor.

İnsanlığın kalkanı, Fırat Kalkanı!

tgb.gen.tr /Haber-Analiz

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu her anlamda çok büyük bir rüzgâr estirdi. Bu rüzgâr kimilerinin aklını aldı, akılsızlaştırdı. Batı merkezlerinden pompalanan bu akılsızlık rüzgarı, sosyal medyadaki masrafsız ordu birlikleriyle bir kuvvet haline getirilip, Türkiye’nin haklı savaşına gölge düşürülmeye çalışılıyor.

Dün TSK’yı IŞİD’e karşı mücadele etmemekle “eleştiren” bir kesim, bugün TSK IŞİD’i bombaladıkça yatağında tes dönüyor. Gerçeği eğip bükme konusunda uzmanlaşan bu kesim, her kalıba girecek türlü yalanları da yastığının altında saklıyor.

Yıllardır ordu düşmanlığı yapanların, IŞİD’in kurgu olduğu tespit edilen “asker yakma” görüntülerinden sonra bir anda Mehmetçiğin vicdanı oluveriyor. Bu omurgasız acelecilik, PKK/PYD, IŞİD terör örgütlerinin temizlenmesinden duyulan rahatsızlıkla doğru orantılı ilerliyor. Neden Suriye’deyiz yaygarası da arkasından parlatılmaya başlıyor. Türkiye’nin güvenlik anlamında hayati değer taşıyan Fırat Kalkanı operasyonu, sadece cephede yürümüyor. Diğer yandan, yazılı, görsel, sosyal medya meydanlarında da düşman tezleriyle çarpışıyoruz.

Mehmetçiğin neden Suriye’de olduğunun yanıtı, samimiyetle bu cevabı anlamak isteyenler için oldukça basit; Türkiye’nin sınırında bir PKK-PYD’nin kantonlarını birleştirerek oluşturulmaya çalışılan Amerikan-İsrail koridorunu engellemek, sınır güvenliğini sağlamak…

Açılmak istenen o koridor, Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik, uzun yıllardır planlanan en ciddi girişimdi. Koridor, Irak’ın kuzeyindeki ABD’nin kukla devletinin Akdeniz’e açılması için hayati önemdeydi. Bu koridor girişimi TSK tarafından engellenmeseydi, yanı başımızda Türkiye’yi sürekli tehdit eden, bölgeyi baskılayan ve şehirlerimize terör ihraç eden bir merkez kurulacaktı…

Ancak TSK oyunu bozdu.

Fırat Kalkanı Neyi Değiştirdi?

Özetin özeti bu açıklamadan sonra, Fırat Kalkanı Harekâtıyla neler değişti?

Bölge ülkelerinin de işbirliği ile PKK/PYD Kantonlarının birleşmesi engellendi ve koridorun önünde geçildi.

Suriye’nin ve Türkiye’nin toprak bütünlüğü noktasında önemli kazanımlar elde edildi. Halep IŞİD’in elinden kurtarıldı.

IŞİD’in konumlandığı en kritik merkezlerden biri olan El-Bab IŞİD’in elinden kurtarıldı ve örgüte ağır bir darbe vuruldu.

24 Ağustos’tan bu yana, toplam 2.000 kilometre kare alan temizlendi. 306 PKK/PYD’li, 1294 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. 225 Meskun mahalde güvenlik sağlandı.

Cerablus şehri, terör örgütlerinden temizlendikten sonra nüfusu 3.000’den 35.000’e ulaştı.

Emperyalizm sahada kaybettikçe farklı sahalarda kendine manevra alanı yaratmaya çalışıyor.

Peki gerçekler yenilir mi, olgular ayaklar altına alınabilir mi?

Fırat Kalkanı Harekatı Mehmetçiğin üstün özverisi ve mücadelesiyle devam ediyor. ABD bölgede kaybediyor ve çaresizleşiyor.

TSK, Cerablus’ta El-Bab’da aynı zamanda insanlığın ön cephesinde ABD’nin farklı üniformalı, farklı amblemleri bulunan çeşitli ordularına karşı mücadele ediyor.

Fırat Kalkanı, İnsanlığa kalkan oluyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler