İzmir 19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla meydana indi!

TGB İzmir, İzmir'deki vatansever kitle örgütleri birlikte 19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla meydana inerek Karşıyaka iskeleye yürüdü.

İzmir 19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla meydana indi!

TGB İzmir, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Karşıyaka Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Örgütü, Türkiye Liseliler Birliği (TLB) İzmir İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karşıyaka Şubesi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Karşıyaka Şubesi; ile Karşıyaka İskele'sine yürüdü.

Karşıyaka İzban Önü'nden büyük bir görsel şölen ile başlayan yürüyüşte, '' Mustafa Kemal'in askerleriyiz, ''Teröre karşı birlik kapatılsın İncirlik'', "Titre Amerika, Türk Milleti geliyor" sloganları atıldı.

Sallandırdıkları ''Atamıza dil uzatanların dilini kopartırız ''yazılı pankart ile büyük ilgi toplayan TGB üyelerinin hazırladıkları Amerikan askeri ve terörist maketlerini ezmesi İzmirli yurttaşlar tarafından alkışla karşılandı.

CEPHE GERİSİ GENÇLİĞE EMANET

''Atatürk’ün bize bıraktığı emanetin sahibiyiz. İstiklal Marşı ile milletimizin bize verdiği görevin bilincindeyiz. Bugün, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bölünmez birliği ne gerektiriyorsa onu yapma iradesindeyiz.'' ifadelerini kullanan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, yaptığı açıklamanın devamında '' Cephedeki güvenlik güçlerimize selam olsun. Cephe gerisi gençliğe emanettir. Türkiye’nin tüm üniversitelerinden topladığımız on binlerce imza Türk Gençliği’nin görevi aldığının işaretidir. Kampüslerimizden tek bir ses yükselmektedir: ABD’ye bu topraklarda yer yok! Eşkıya yatağı İncirlik Üssü ABD’ye kapatılmalı ve Mehmetçiğin emrine verilmelidir. İçinde olduğumuz Türk-Amerikan Savaşı'nda düşmanın amacı bellidir. Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın ve Türkiye’nin toprakları üzerinde bir kukla devlet kurmak. Ancak bugün, buradan ilan ediyoruz. Başaramayacaksınız. Sizin FETÖ’nüz, PKK’nız, PYD’niz varsa bu milletin de aslan gibi ordusu, polisi, gençliği var.

98 YIL ÖNCE SAMSUN'A ÇIKAN MUSTAFA KEMAL GİBİYİZ

Vatanımızı böldürmeyeceğimize, milletimizi böldürmeyeceğimize, ülkemizin terör örgütleri eliyle parçalanmasına izin vermeyeceğimize, Mustafa Kemal gibi olacağımıza söz veriyoruz. Televizyonlarda, dergilerde vatanseverlere, Atatürk’e alçakça, asılsız iftiralarla saldıranlar, aslında Türk Milleti'ne saldıran FETÖ'cü alçaklar bilsin ki; ne yaparlarsa yapsınlar bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez.'' sözlerini kullandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler