İzmir’in Atatürkçü gençleri 29 Ekim’de İstiklal Yürüyüşünde olacak

İzmir İl Örgütümüz, Samsun'dan başlayacak olan İstiklal Yürüyüşümüz için çalışmalarını hızlandırdı.

İzmir’in Atatürkçü gençleri 29 Ekim’de İstiklal Yürüyüşünde olacak

İzmir İl Örgütümüz, Samsun'dan başlayacak olan İstiklal Yürüyüşümüz için çalışmalarını hızlandırdı. 

 

29 Ekim'e sayılı günler kala TGB İzmir, İzmir'in üniversitelerinde de son sürat çalışmalara devam ediyor. Kampüslerde bildiriler dağıtarak Atatürk gençliğini İstiklal yolunda yürümeye çağıran TGB'liler, üniversitedeki çalışmaların ardından Buca, Bornova ve Çiğli'de stantlar açarak İzmirlileri genciyle yaşlısıyla İstiklal Yürüyüşü'ne davet ediyor. TGB’liler kampüs çevrelerini afişlerle de donatıyor.

 

KAMPÜS BAŞKANLARINDAN 29 EKİM ÇAĞRISI


Ege Üniversitesi Kampüs Başkanı Aylin Kum, "Atatürk’ü ders kitaplarından çıkartıp tarihi çarpıtanlara karşı dimdik ayaktayız. Vatan mücadelesinde Mustafa Kemal’i çıkararak başarılı olamazsınız. İşte bu nedenle İstiklal Yürüyüşü’nü düzenliyoruz. Ege Üniversitesi’nde öğle aralarında bildiri dağıtarak, akşam da kampüs çevresinde stantlar açarak üniversitelileri yürüyüşümüze davet ediyoruz” diyerek çokça yeni üye aldıklarını belirtti .


“Bu 29 Ekim diğerlerinden çok farklı”


Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüs Başkanı Aslı Gizem Bülbül, “Dokuz Eylül Üniversitesi'nde TGB olarak 29 Ekim coşkusunu tüm kampüslerde yaptığımız çalışmalar ile duyurduk. Ancak bu 29 Ekim diğerlerinden çok daha farklı. Çünkü bu 29 Ekim' de gençlik umutlu, gençlik daha kararlı. Üniversitelerde Atatürk rüzgarı estiriyoruz. İstiklal Yürüyüşü'nde Ankara sokaklarını dolduracak olan gençlik Türkiye'nin geleceği olacak” dedikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi olarak görevlerinin farkında olduklarını vurguladı.


“İzmir’de yürüyüşe ilgi çok büyük”


Katip Çelebi Üniversitesi Kampüs Başkanı Mustafa Gökmen ise içinde bulunulan olağanüstü süreci üniversite öğrencilerinin de yaşadığını belirterek, “Yaşadıkları bu sürecin bir etkisi olarak öğrenciler oldukça siyasi. Öğrencilerin böyle siyasi olması bizim yapacağımız 29 Ekim İstiklal yürüyüşüne ciddi bir ilgi oluşturuyor. Üniversitemizde yaygın bildiri çalışmaları, sınıf duyuruları ile arkadaşlarımızı 29 Ekim’de yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz. Yürüyüşün amacını anlattığımızda arkadaşlarımız orada olmak için can atıyorlar. Mehmetçiğin cephede sürdürdüğü mücadeleyi üniversitelerde devam ettirmek önemli. 29 Ekim’de Türk gençliği istiklali ve istikbali için Ankara’da olacak” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler