İzmir Kürdistan referandumuna karşı ayakta!

25 Eylül'de yapılması planlanan "Kürdistan" referandumuna karşı TGB ve ADD'nin önderliğindeki vatansever kurumlar İzmir'de bir araya geldi.

İzmir Kürdistan referandumuna karşı ayakta!

Irak'ta yapılacak halk oylaması için İzmir'in vatansever kurumları harekete geçti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak Şubesi'nin yaptığı basın açıklamasına   İzmir İl Örgütümüz de katıldı.

Irak'ta Kürdistan kurulması için yakında halk oylaması yapılacak. Halk oylamasına tepkiler sürüyor. İzmirli vatansever kurumlar ise  Irak'taki halk oylaması için Konak'ta basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak Şubesi adına ADD Konak Şubesi Yazmanı Zübeyde Kalaycıoğlu yaptı:

"Beş yılı aşkın süredir Suriye’de sürdürülen savaş, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdeniz’e açılma projesinin en önemli adımıdır. Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde 'Bağımsız Kürdistan' için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. Bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. Bu ateş, Irak ve Suriye’den sonra İran’ı ve ülkemizi de saracaktır" diyen Kalaycıoğlu, bu gidişe ulusça karşı çıkılması ve tüm yurtsever güçlerin birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler