Karşıyaka'da,On Bin Mustafa Kemal'in Askeri Yürüdü!

Eylemlerin İzmir ayağı,Karşıyaka’da düzenlendi. On binlerce yurttaş tek ses olup “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”sloganını haykırdı.

Karşıyaka'da,On Bin Mustafa Kemal'in Askeri Yürüdü!

TGB,30 Ağustos zaferinin 94.yılında yurdun dört bir yanında sokaklara indi. Eylemlerin İzmir ayağı Karşıyaka’da yapıldı. Karşıyaka’da İzban Önü’nden başlayan yürüyüşe CKD,Eğitim-İş 1,2 ve 3 Nolu Şubeler,ÇYDD,Genel Sağlık İş,TOBAV, TESUD, TEMAD, Emekli Subay Eşleri Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Akademik-Der,EgöDer ve Vatan Partisi’de destek verdi.

Yürüyüş esnasında “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye”,Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”pankartları sallandırıldı.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz gerçekleştirdi.

“MİLLET ORDU EL ELE”

Bugünü öncelikle şehitlerimize ve cephede vatanı için mücadele veren mehmetçiğimize armağan ediyoruz diyerek açıklamasına başlayan Özgür Açıkgöz,” Ateş ile sınanan bir milletin, emperyalizmi dize getirişinin anlamını, 30 Ağustos’un içerdiği manayı bugün daha iyi anlamak durumundayız. Milli mücadelede yan yana, omuz omuza, hiç bir ayrıma geçit vermeden ‘söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ diyerek vatanımızı kurtardık. Şimdi yine Kurtuluş Savaşı’nın iradesiyle hareket etmek zorundayız. Çünkü o irade; cepheye mermi taşıyan, iki çorabından birini orduya veren, evladını şehit olmaya uğurlayan, gerektiğinde ise gözünü kırpmadan canını feda eden Türk Milletinin ordusuna sahip çıkma iradesidir. Bugün içinden geçtiğimiz süreç ancak Kurtuluş Savaşı iradesiyle zafere ulaşacaktır. Bu yüzden şimdi o irade; burada, ‘millet ordu el ele’ demektir.”diye belirtti.

“ZAFER YOLU ATATÜRK’ÜN YOLUDUR!”

Açıkgöz.”Gerici ve bölücü teröre karşı attığımız adımları ancak güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olarak sürdürebiliriz. Bundan dolayı son kararnamelerle askeri okulların kapatılması ve silahlı kuvvetlerimizin emir komuta zincirinin bozulması kesinlikle kabul edilemez. Genelkurmay Başkanı’nın Cumhurbaşkanına, Kuvvet Komutanlarının Milli Savunma Bakanı’na bağlanması emir komuta birliğini ortadan kaldırır. Ordumuzu emperyalizme ve taşeronlarına direnemez hale getirir. Hükümet bu yanlıştan derhal geri dönmelidir. Çünkü ülkemize yönelecek iç ve dış tehditleri ancak güçlü orduyla bertaraf edebiliriz. Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye demektir!”dedi.

Zafer yolu Atatürk’ün yoludur diyen Açıkgöz,”Zafer yolunda yürüyeceğiz.94 yıl sonra bugün, Türk Gençliği tarihi sorumluluğunun farkındadır. Emperyalizmi yine dize getireceğimize, tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye’yi inşa edeceğimize Türk Milleti önünde bir kez daha söz veriyoruz!”diye konuştu.

 

“ORDUMUZ ABD İLE SAVAŞIYOR,YENİLECEKLER”

Eyleme Cumhuriyet Kadınları Derneği’de destek verdi. CKD’liler adına konuşan CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül,”4 yıldır bu toprakları vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,bütün şehitleri selamlıyorum. TSK bizim canımızdır,gururumuzdur.Bu yurdun vicdanıdır. Ordumuz ABD ile savaşıyor,yenilecekler! CKD olarak bizler burdan hükümeti uyarıyoruz. TSK’nın şerefiyle oynamayın. Orduya el uzatanın elleri kırılır. Yeni bir hükümet yaratmak için bütün Atatürkçüler birleşiyoruz. Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye!” diye konuştu.

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Eyleme destek veren Eğitim İş İzmir 2.Nolu Şube adına konuşan Oğuz Eminoğlu,“94 yıl sonra yine emperyalizmle boğuşuyoruz. Öğretmen her yerde emperyalizmle dövüşmüştür Bugün gene ülkemiz emperyalizmle dövüşüyor. Biz Atatürkçü öğretmenler ordumuzun yanındayız”dedi.

“ORDUYU,HALKI KARŞINIZA ALIP ORADA KALAMAZSINIZ!”

Eyleme katılan Vatan Partisi İzmir İl örgütü adına açıklamayı Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu yaptı,Mutlu,” 15 temmuzda FETÖ, yani ABD, yani CIA ülkemizi işgal etmeye kalktılar. Türk milleti ordusuyla,devletiyle bu girişi püskürttü. Meydanları boş bırakmadı.KHK’larla GATA’yı Sultan Abdülhamit yapma cürretini nasıl bulabilirler. Burdan hükümet yetkililerine sesleniyorum. Orduyu, halkı, karşınıza alarak orada kalamazsınız! KHK’ların 100 tanesi anayasaya aykırı.KHK’ların mecliste görüşülmesi gerekmektedir. Bu darbe girişimini TSK engelledi, biz engelledik!”sözlerini dile getirdi.

Tarih:
Diğer Haberler