Kitle Örgütleri ve Siyasilerden 19 Mayıs'a Çağrı!

19 Mayıs günü "Birinci Vazife" yürüyüşümüze ve "97 Yıllık Ümidin Şöleni" etkinliğine bir gün kala kitle örgütleri ve siyasi isimlerden destek yağıyor.

Kitle Örgütleri ve Siyasilerden 19 Mayıs'a Çağrı!

19 Mayıs günü saat 12.00'da Şişli Atatürk Evi önünde buluşarak yapacağımız "Birinci Vazife" yürüyüşümüz ve "97 Yıllık Ümidin Şöleni" etkinliğine bir gün kala kitle örgütleri ve siyasi isimlerden destek yağıyor. CKD'den 68'liler Birliğine, TESUD'dan ÇYDD'ye, Vatan Partisi'nden Cumhuriyet Halk Partili vekillere pek çok isim 19 Mayıs'a destek ve çağrıda bulundu. 19 Mayıs'a çağrıda bulunan isimler şu şekilde:


Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman:
Gençlerimizi sonuna kadar destekliyoruz. Bütün İstanbul şubelerimiz ve yakın illerimizden gelen yöneticilerimizle 19 Mayıs'ta tam kadro Şişli'de olacağız. Gençlerin bu mücadeleleri tüm halkımız tarafından desteklenmelidir. Atatürk'e, cumhuriyetimize sahip çıkıyorlar. 1919 ruhunu yaşatıyorlar. Bu 1919 ruhu 2023'te Türkiye'yi lider ülke yapacaktır.

 

 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel: Her milli bayramda olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı TGB'nin coşkusuyla kutlanacak. Ben halkımızın, bütün gençlik kuruluşlarının bu yürüyüşe katılmasını temenni ediyorum. Ne kadar kalabalık olursa o kadar güçlü ve anlamlı olacaktır.

 

 


68liler Birliği Genel Başkanı Namık Kemal Boya: 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımıdır. Bugün Türkiye yarı işgal halinde, gericilerin ve bölücülerin tehdidi altındadır. Padişah özentisi emperyalizmin kuklası bir yönetim altında Cumhuriyet can çekişmektedir. TGB'nin bu ahval ve şeraitte birinci vazifesine sahip çıkması çok önemlidir. 68'liler Birliği olarak herkesi bu yürüyüşe katılmaya ve Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

 


Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş: 19 Mayıs, Büyük Kurtarıcı'nın Samsun'a ayak bastığı tarih. Yalnızca Türk milleti değil tüm dünya milletleri açısından da çok önemli bir gün. 1919'a baktığımızda dünya ölçeğinde insanlığın %85'i esirdir. Türk milleti önderliğinde emperyalizmin mağlup edilmesiyle tüm mazlumların bu esaretten kurtuluşunun adımı atılmıştır. Türkiye bugün yine ateş çemberi içindedir, tehlikeler altındadır. Tüm halkımıza 19 Mayıs'ın taşıdığı bu anlamı hatırlatmak için TGB'nin yürüyüşüne çağırıyoruz. Biz TESUD olarak sizleri tebrik ediyoruz ve her zaman yanınızdayız.

 

 


Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk: Milletimiz büyük karara giderken 19 Mayıs Şişli yürüyüşü bu yolda önemli bir kilometre taşı olacak. Terör yoluyla halkımızı sindirmeye çalışanlara en güzel cevabı Atatürk Evi'nin önünde toplanarak vereceğiz. Türkiye'nin Atatürk devrimi rotasına girmesinde yine gençlerimizin düzenlediği 19 Mayıs 2012 Büyük İstiklal Yürüyüşü'nün çok önemli bir rolü olmuştur. Şimdi çok daha umutla dolu olarak aynı eylemdeyiz, ülkemizin önü açıktır. Vatan Partisi bütün gücüyle 'Birinci Vazife'sini yerine getirecektir.

 

 

 


CHP Milletvekili Dursun Çiçek: Mevcut iktidar döneminde milli günler ve bayramlar büyük ölçüde itibarsızlaştırıldı, milletten koparıldı. Cumhuriyet tarihi yerine Osmanlıcılık siyasi bir proje olarak millete empoze edilmeye çalışıldı. Ancak Türk gençliği bu dayatmalara karşı çağdaş Cumhuriyet'e ve Atatürk ilkelerine sahip çıkıyor. Başta 19 Mayıs olmak üzere milli bayramlarımızı coşkuyla kutluyor. Biz de onlarla birlikte olmaktan büyük bir kıvanç ve onur duyuyoruz.

 

 


CHP Milletvekili Mustafa Balbay: Gençliğin Atatürk'e yönelik duyarlılığı, tüm engellemelere, yasaklamalara rağmen devam ediyor. Bizden sonra bayrağı devralacak olan gençlikte böyle bir çaba görmek bizlere güç veriyor. Sizin gibi gençler sayesinde milli bayramlar unutturulamayacak, aksine ifade ettiği değerler yüreklere ve bilinçlere çakılacak. Gurur duyuyoruz ve destekliyoruz.

 

 


CHP Milletvekili Mustafa Akaydın: 19 Mayıs 1919 tarihimizin en önemli günü. Dünya tarihinde emperyalizme karşı ilk ulusal direnişin başlangıcı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimci arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Dünyada çocuklara ve gençliğe bu kadar kıymet veren başka bir devrimci önder yok. Hükümetin unutturma çabalarına karşı gençlik bu tarihi günlere sahip çıkacaktır. TGB böyle ulusal direnişler örgütlemede son derece başarılı. Sizlerle gurur duyuyor ve yürüyüşünüze başarılar diliyorum.

 

 


İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Nazan Moroğlu:
Duyurularımızı yaptık,
İKKB olarak 19 Mayıs’ta Şiş-
li’deyiz. Gençlik ümidimizdir.
Gençliğin laik, demokratik
cumhuriyetimize sahip çıka-
cağına inanıyoruz. Gençler 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in kurduğu aydınlık Tür- kiye’yi günümüzde de savunup, koruyacaklarını bire kez gösterecekler bu yürüyüşle.

 

 


Eğitim-İş 4 No’lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak:
Yönetim kurulumuzda al-
dığımız karar ile bu yürüyüşün
başında olacağız. Eğitim ala-
nında yapılmak istenen geri-
cileştirme kampanyasına karşı
biz öğretmenler olarak bu yürüyüşte bir duruş sergileyececeğiz. Yeniden Cumhuriyet Devrimi’nin genç kuşaklarının o bağımsızlık ateşini çağrıştıra- cağız. Bizim de ‘Birinci Vazife’miz bu yürüyüştür.

Tarih:
Diğer Haberler