Milli Anaya Hareketi Pendik'te 15 Temmuz ve referandumu konuştu

Milli Anayasa Hareketi Pendik Şubesi, "Terör, 15 Temmuz, Halk Oylaması" konulu panel düzenledi.

Milli Anaya Hareketi Pendik'te 15 Temmuz ve referandumu konuştu

Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. CHP E. Mv. Prof. Dr. Süheyl Batum, "Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini veren güçler, artık oyunun farkında. Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor; kendisini oraya getiren güçler 'artık bitti' diyor." ifadelerinden sonra "Türk Milleti gerçekten yüce bir millet. Bu milletin zorla ve kanla kazandığı bu ülkenin tapusunu bir kişiye verir mi? Vermez. Evet der mi? Demez. Medya dün Ankara'da yapılan milliyetçilerin konferansından bahsediyor mu? Saadet partisinden hiç bahsediyor mu? Hayır. Ama bu millet biliyor. Yenilgi ve yılgınlık kesinlikle yok. Neşeyle sevinçle Türk Milleti bu teklife 'HAYIR!' diyecek!" dedi.

Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis kısaca, "Bu olayların olduğu yıl Türkiye için çok karanlık bir yıldı. Başta Uğur Mumcu'yu sonra Eşref Bitlis'i sonra Gaffar Okan'ı kaybettik. Hepsi tam bağımsız Türkiyenin hayalini kuran, mücadele eden isimlerdi. Bizim varmak istediğimiz Türkiye; Uğur Mumcuları, Gaffar Okkanları, Eşref Bitlisleri içinde yaşatan Türkiye'dir." dedi.

Uğur Mumcu'nun kardeşi Av. Ceyhan Mumcu ise kısaca, "Uğur'un bir cümlesi takılıyor kafama. Uğur diyor ki 'Kadrolar eylem içinde doğar.' CHP'lisi, MHP'lisi, Saadet Partilisi, Vatan Partilisi aydınlık bir Türkiye için bu salonda.Tam bağımsız Türkiye'yi kuracak kadrolar bu salonda. Ben Eşref Bitlis'i izlerken Mustafa Kemal Atatürk'ten miras alan, tam bağımsız Türkiye mücadelesi veren bir orgeneral gördüm." ifadelerinde bulundu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler