Muğla Halkı Meydanlarda!

Muğla halkı 15 Temmuz da ABD güdümlü FETÖ'cü darbe girişiminden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda vatan bütünlüğünü savunmaya devam etti.

Muğla Halkı Meydanlarda!

7'den 70'e yüzlerce vatandaşın toplandığı Cumhuriyet Meydanı'na çeşitli demokratik kitle örgütlerinden temsilciler ve siyasi isimlerde katıldı. Sağ sol ayrımı yapılmaksızın birlik, beraberliğin ve topyekün mücadelenin hassasiyetine vurgu yapılan mesajlar verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda,farklı siyaysi partiler ve demokratik kitle örgütleri tek bir ağızdan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Halk bir yandan meydanda kurulan dev ekrandan ülke çapındaki gelişmeleri takip ederken bir yandan da konuşmalarını yapan temsilcileri dinledi.

İLK KONUŞMAYI TGB YAPTI

Kürsüye sırayla çağrılan konuşmacıların ilk sırasında TGB Muğla İl Başkanı Yıldırım Gençer yer aldı.


Gençer konuşmasında; "Gençlik olarak ordunun ve devletin içine sızmış olan Fettullahçılarla, Türkiye Gençlik Birliği kurulduğu günden bu yana mücadele etti. Onların ihanetlerini, alçaklıklarını mücadelelerin içerisinde gördü. Ve şimdi Amerika, Amerikacılar, Fettullahçılar Türk-Amerikan kapışmasının en zirve noktasında, 15 Temmuz günü saldırıya geçti. Onun karşısında da Türk Silahlı kuvvetleri başta olmak üzere milletimiz, gençlik topyekün bu kalkışmaya karşı cephe aldık ve Amerika'nın tarihinde Türkiye'de yaşadığı en büyük yenilgiyi yaşattık. Şimdi mücadele FETÖ'nün bütün uzuvlarının, devlet ve toplum katında etkisizleştirilmesi aşamasıdır. Bu noktada üniversiteler kritik önem arz etmektedir. FETÖ'nün üniversitelerden kazınması için gerçekleşecek her eylemin arkasında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Amerikanın saldırısına karşı Türk gençliği bir yumruk gibi birleşecektir." ifadelerini kullandı.

Tarih:
Diğer Haberler