Mustafa Kemal'in Askerleri Yürüyor!

Türkiye Gençlik Birliği İzmir, yaptığı basın açıklamasıyla İzmir’deki 30 Ağustos kutlamalarının adresini ilan etti.

Mustafa Kemal'in Askerleri Yürüyor!

Türkiye Gençlik Birliği İzmir, yaptığı basın açıklamasıyla İzmir’deki 30 Ağustos kutlamalarının adresini ilan etti. İzmir’in tüm vatanseverlerini, demokratik kitle örgütlerini Atatürk ve Türk Bayrağı altında birleşerek 30 Ağustos günü Karşıyaka İzban önünden 18.30’da başlayacak olan yürüyüşe çağırdı.

Yaptığı basın açıklamasıyla TGB İzmir, istiklalimizi kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı İzmir’de coşkuyla kutlayacağı yürüyüşü ilan etti. TGB, ‘Bayrağını al gel, Mustafa Kemal ruhuyla büyük zaferlere giden yolu birlikte açalım!’ diyerek 30 Ağustos’ta Karşıyaka İzban önünden gerçekleştireceği yürüyüşü duyurdu.Milli mücadelenin gereğini yerine getirecek İzmir’in tüm vatanseverlerini, demokratik kitle örgütlerini 18.30’da Karşıyaka İzban önüne çağıran TGB adına açıklamayı TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz yaptı.

Kurtuluş Savaşı’mızdan 94 yıl sonra yine ateşle sınandığımız bir süreci yaşadığımızı vurgulayan Özgür Açıkgöz ‘İçerisinden geçtiğimiz günler Kurtuluş Savaşı ruhunun yeniden yeşerdiği günlerdir. Ülkemizin 'dahili ve harici' düşmanlarına karşı verdiği savaş bu adı hak edecek niteliktedir. Bölgemizin can düşmanı ABD emperyalizmine karşı mücadele ancak Kurtuluş Savaşı ruhuyla verilirse başarılı olacaktır. Yedi düvelin emperyalistlerini yenilgiye uğrattığımız ve istiklalimizi kazandığımız 30 Ağustos, bugün çok daha anlamlıdır’ dedi.

Son dönemde çıkan ve ordunun emir komuta zincirini zedeleyen Kanun Hükmünde Kararnamelerden vazgeçilmesi gerektiğinin öne çıkacağı eylemde sadece Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal posterleri olacak. Yaşanan terör eylemlerinin milletimizi korkutamadığını , aksine birleştirdiğini ve bu birleşme ruhuyla 30 Ağustos’ta yürüyeceklerini söyleyen TGB’lilerin açıklamasının tam metni ise şöyle:

Kurtuluş Savaşı’mızdan 94 yıl sonra yine ateşle sınandığımız bir süreci yaşıyoruz. İçerisinden geçtiğimiz günler Kurtuluş Savaşı ruhunun yeniden yeşerdiği günlerdir. Ülkemizin 'dahili ve harici' düşmanlarına karşı verdiği savaş bu adı hak edecek niteliktedir. Bölgemizin can düşmanı ABD emperyalizmine karşı mücadele ancak İstiklal Savaşı ruhuyla verilirse başarılı olacaktır. Yedi düvelin emperyalistlerini yenilgiye uğrattığımız ve istiklalimizi kazandığımız 30 Ağustos, bugün çok daha anlamlıdır.

 

BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMALLER YENİLMEZ

15 Temmuz’da Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimi ve son dönemde ABD emperyalizmi güdümündeki terör örgütlerinin Şırnak’ta, Şanlıurfa’da, Tunceli’de, Bitlis’te ve Gaziantep’te düzenlediği saldırılar bir kez daha göstermiştir ki, bugün yine ‘Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir.’ PKK’yı ve IŞİD’i üzerimize süren ABD emperyalizmine karşı milletimiz ve ordumuzun omuz omuza vereceği mücadele bu tehlikeyi defedecek tek programdır. Terör eylemleri bizi korkutmamakta aksine Türk Milletinin kararlılığını pekiştirmektedir. Vatatnın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını bozmak isteyenler emellerine ulaşamayacaklar. Çünkü bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez!

 

EMİR-KOMUTA ZİNCİRİNİN BOZULMASI KABUL EDİLEMEZ

24 Temmuz itibariyle ordumuz, vatanın bütünlüğü için ABD’nin kara gücüm dediği PKK’nın üzerine yürüdü. Emperyalizmle savaşa tutuşan ordumuzla birlikte biz de “Hepimiz Mehmetçiğiz” dedik. Millet ve ordu birlikteliğini sağladık. 15 Temmuz’da, devlet kurumlarında gizli iktidar odağı yaratan Fethullahçı Terör Örgütü eliyle yapılmaya çalışılan Amerikancı darbe girişimine de millet ordu el ele karşı koyduk. Başarıların hepsinin altında Mustafa Kemal'in askerlerinin hayati önemde katkıları bulunmaktadır. Gerici ve bölücü teröre karşı attığımız bu adımları ancak güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olarak sürdürebiliriz. Bundan dolayı son kararnamelerle askeri okulların kapatılması ve silahlı kuvvetlerimizin emir-komuta zincirinin bozulması kesinlikle kabul edilemez.

Genelkurmay başkanının cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlarının milli savunma bakanına bağlanması emir-komuta birliğini ortadan kaldırır. Ordumuzu emperyalizme ve taşeronlarına direnemez hale getirir. Hükümet bu yanlıştan derhal geri dönmelidir. Çünkü ülkemize yönelecek iç ve dış tehditleri ancak güçlü orduyla bertaraf edebiliriz. Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye demektir!

 

ZAFER YOLU ATATÜRK'ÜN YOLUDUR

Türkiye 'istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine' düşmüştür. O mecburiyeti zafere dönüştürmek için Zafer Bayramımıza sarılıyoruz. Büyük devrimci önder Atatürk'ün bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz. Zafere ulaşmak için Atatürk ve Türk Bayrağı altında birleşiyoruz. Zafer yolu Atatürk'ün yoludur. Zafer yolunda yürüyeceğiz. Tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye'yi ancak bu şekilde inşa ederiz.

 

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ YÜRÜYOR

İstiklalimizi yeniden kazanmak için Büyük Zaferimizin 94.yılında haydi görev başına! Milletinin şerefini ve namusunu canından aziz bilerek “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen şehitlerimiz için, milli mücadelenin gereğini yerine getirecek İzmir’in tüm vatanseverlerini, demokratik kitle örgütlerini 30 Ağustos günü Karşıyaka’ya çağırıyoruz. Mustafa Kemal’in tüm askerlerini birlik olmak için 30 Ağustos’ta saat 18.30’da Karşıyaka İzban önünden bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz.


Bayrağını al gel, Mustafa Kemal ruhuyla büyük zaferlere giden yolu birlikte açalım!

Tarih:
Diğer Haberler