"Saray savaşı söylemi AKP'ye değil Mehmetçiğe muhalefettir!"

Genel Başkanımız Cem Dikmen, “saray savaşı” söylemlerine karşı "Saray savaşı söylemi AKP'ye değil Mehmetçiğe muhalefettir" dedi.

"Saray savaşı söylemi AKP'ye değil Mehmetçiğe muhalefettir!"

Genel Başkanımız Cem Dikmen ve Uğur Mumcu'nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Ulusal Kanal'da Sabahattin Önkibar'ın sunduğu Alternatif programında gündemi değerlendirdi.

ABD'nin PKK/PYD'den 30 bin kişilik ordu kuracağını söylemesinin ardından Afrin'e operasyon kararı alan TSK, dün Zeytin Dalı Harekatı adını verdiği operasyonla harekete geçmişti. Önce havadan ardından da karadan yürütülen operasyonda PKK'nın birçok mevzisi vururken pek çok PKK'lı terörist de etkisiz hale getirilmişti.

Türk gençliği tek bir vücut halinde Mehmetçik’in yanındadır!"

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Ulusal Kanal'da Alternatif programında konuşan Genel Başkanımız Cem Dikmen, bazı çevrelerde yankılanan “saray savaşı” söylemlerini şu sözlerle eleştirdi: "Savaş AKP’nin saray savaşı, madem öyle AKP’nin gençlik kolları gitsin’ gibi açıklamaları üzüntüyle duyduk. Bu açıklamalar AKP’ye muhalefet eden açıklamalar değil Mehmetçik’in operasyonuna muhalefet eden açıklamalardır ve son derece yanlıştır. Şu anda dışarıda bir mücadele veriyoruz ve muhalefetten iktidara kadar herkes Türkiye’nin, Mehmetçik’in yanında yer almalı.

Savaş dönemine uygun hareket etmemiz gerekiyor. Onun bir koşulu da şudur: Gençliği; AKP gençliği, MHP gençliği, CHP gençliği, Vatan Partisi gençliği, TGB gençliği diye ayırmak değil Türk gençliği olarak birleştirmek gerekmektedir. AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, Vatan Partilisi, TGB’lisi, Saadet Partilisi, Büyük Birlik Partisi’yle bütün Türk gençliği tek bir vücut halinde Mehmetçik’in yanındadır."

Mehmetçik de Türk gençliğidir!

“Türkiye ABD ile savaş verirken, gençliği ayıramazsınız tıpkı Mehmetçiği ayıramadığınız gibi. İşte Mehmetçik de Türk gençliğidir. Hepsi genç, 20’li yaşlarında cephede savaşıyorlar. Siz onların hangisi AKP’li, hangisi CHP’li nereden bileceksiniz? Böyle bir ayrım yapılabilir mi Mehmetçiğin arasında? Cephede savaşan asker kendi arasında bu ayrımı yapar mı?” ifadelerini kullanan Cem Dikmen, konuşmasını “Dolayısıyla Türk gençliği, Mehmetçiğin arkasında kendi siyasi aparatlarını bir kenara bırakarak Türk gençliği sıfatıyla, Türk milletinin bir ferdi olmanın verdiği onurla Mehmetçiğin arkasındadır ve Afrin operasyonunda ona başarılar dilemektedir. Bunu bu hafta içi de üniversitelerde yapacağımız etkinliklerle de tekrardan vurgulayacağız.” sözleriyle tamamladı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler