Savcının Odası Silah Deposu

Tutuklu Savcı İlker Çetin’in Uşak Adliyesi’ndeki odasında 2’si suikast silahı olarak bilinen Glock marka olan 18 tabanca ile 1 tüfek bulundu

Savcının Odası Silah Deposu

15 Temmuz’la başlayan yargıdaki FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 2 bin 14 hakim ve savcı gözaltına alındı. Bunlardan bin 270’i tutuklandı. Tutuklu Savcı İlker Çetin’in Uşak Adliyesi’ndeki odasında yapılan aramada 2’si suikast silahı olarak bilinen Glock marka olan 18 tabanca ile 1 tüfek bulundu.

Ayrıca Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe gi- rişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsa- mında gözaltına alınan hakim ve savcılardan şu ana kadar 70’i tutuklanırken, 30’u serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet başsavcıvekilleri tarafından ifadeleri alınan 99 hakim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Bakırköy sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. İfadesi alınan bir kişi ise savcılıktan serbest kaldı. Nöbetçi Bakırköy sulh ceza hakimlikleri, 70 hakim ve sav- cının tutuklanmasına karar verdi. 29 hakim ve savcının ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedildi. Tutuklananlar arasında eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer de bulunuyor. Haklarında gözaltı kararı olan hakim ve savcılardan 2’sinin Bakırköy Adalet Sarayı’nda işlemleri devam ediyor. Tutuklanan hakim ve savcılar cezaevine gönderildi. HSYK tarafından FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, Bakırköy Cumhuriyet başsavcıvekilleri- nin talimatıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli 45, Bakırköy Adalet Sarayı’nda görevli 60 ve Küçükçekmece Adliyesi’nde görevli 35 olmak üzere, 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. 

Tarih:
Diğer Haberler