TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan TGB Köln'e ziyaret

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, geçen ay bölücü terör örgütü PKK tarafından saldırıya uğrayan Köln büromuza destek ziyaretinde bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan TGB Köln'e ziyaret

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, geçtiğimiz ay bölücü terör örgütü PKK tarafından saldırıya uğrayan Köln büromuza destek ziyaretinde bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve AKP Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu’ndan oluşan heyeti TGB Köln’ü temsilen Başkan ve Hukuk Fakültesi öğrencisi Can Burak Naz, basın sorumlusu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Burcu Beşiroğlu ve propaganda sorumlusu ve Matematik Bölümü öğrencisi Kayhan Oğan karşıladı.

SÖZ KONUSU VATANSA AVRUPA'DAKİ DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ BİRLEŞMELİ

Ziyaret esnasında Can Burak Naz heyete açıklamalarda ve önerilerde bulundu. Naz, Mustafa Kemal Atatürk’ün “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü hatırlatarak Avrupa’daki demokratik kitle örgütlerinin yurdumuza ve milletimize yönelik saldırılarda birlik içinde olması gerektiğini vurguladı ve özellikle PKK ve sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı birlikte mücadele etmek amacıyla çalışma platformu kurulmasını önerdi. Avrupa’nın birçok şehrinde açılan sözde Ermeni soykırımı anıtlarına karşı buradaki demokratik kitle örgütlerine önemli görevler düştüğü ve bunların birlikte mücadele vermeleri gerektiği de vurgulandı.

PKK ve FETÖ KONUSUNDA TÜRKİYE DAHA FAZLA BASKI UYGULAMALI

Devamında Alman hükümetinin ve polisinin son zamanlarda PKK terör örgütü hakkındaki tutumu değerlendirildi. Bir değişimin gözlendiğinin altı çizildi ve kanunen yasak olduğu halde geçmişte PKK yandaşları tarafından yürüyüş ve mitinglerde Abdullah Öcalan resimleri ile propaganda yapanlara karşı bir işlem bile yapılmazken bu günlerde yürüyüşler ve mitinglerin bu kanuna uymadığında iptal edildiği söylendi. Naz, PKK ve FETÖ üyeleri Almanya’yı hâlâ bir sığınak olarak kullandığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Avrupa’ya ve özellikle Almanya’ya daha fazla baskı uygulaması halinde bunun önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

İSLAM VE TÜRKLER HAKKINDA ÖNYARGILAR KIRILMALI

Konuşulan bir diğer konu ise Avrupa’nın İslam’a bakış açısı ve Almanya’da ki Türklerin yaşadığı zorluklar idi. Burada tüm ibadethanelerin siyasetten uzak durması ve ayrıca Diyanet ve Ditib gibi kurumların mezhepçiliğe karşı mücadele etmesi gerektiği vurgulandı. Böylece tüm Müslümanların temsilcisi olacaklarını ve dini kullanan terör örgütlerine desteğin azalacağı savunuldu. Bir diğer nokta ise Diyanet’in verdiği fetvalar oldu. Burada Naz, Diyanet’in verdiği fetvaların Avrupa basınında da yankı bulduğu için titizlik ile seçilmesi gerektiğini belirtti. Bununla beraber Avrupa’nın da doğru İslam’ı anlayabileceği, Müslümanlara ve Türklere karşı olan önyargılarının da değiştirilebileceği hatırlatıldı.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler