TGB 100. Yıl İçin İlk Adımı Attı

TGB olarak 19 Mayıs’ın 100. yılında Atatürk gençliğinin üzerine düşen görevleri konuşmak için İlk Adım Buluşmasında bir araya geldik.

TGB 100. Yıl İçin İlk Adımı Attı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) olarak 19 Mayıs’ın 100. yılında yapacağımız eylemleri planlamak üzere düzenlediğimiz, iki gün sürecek olan İlk Adım Buluşmasının ilk gününü tamamladı.  Türkiye’nin dört bir yanından gelen beş yüze yakın genç, yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin tekrar baş başa kaldığı sorunlarını tartıştı.

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, İlk Adım Buluşmasını “Filozof İbn-i Rüşd'ün "Yumurta dıştan bir güçle kırılırsa yaşam son bulur,içten bir güçle kırılırsa yaşam başlar,zîrâ sahih dönüşümler hep içten gelir" sözünden hareketle artık yumurtanın içten kırılacağı bir döneme giriyoruz fakat şöyle bir tehlike var yumurta dıştan da kırılabilir devrimciler buna izin vermeyecek. Türkiye artık devrimci bir sürece gidiyor. 16 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün bindiği Bandırma Vapuru'na binmek o dönemin en zorlu kararı ve en devrimci davranışıydı. TGB'nin iddiası Mustafa Kemal Atatürk gibi olmaksa yumurtanın dıştan kırılmasına izin vermeyeceğiz ve yumurtanın içten kırılacağı koşulları hazırlayacağız.” sözleriyle açtı.

Gençer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devrimciler ara sorunları sonraya bırakmayı bilmelidir. Bugün Türkiye'nin en büyük sorunu emperyalizmdir. Türkiye'nin terörle mücadele sürecini, PKK'yı bu kadar palazlandıran, PKK'nın partisini meclise sokan da emperyalizmdir. Türk gençliğini birleştirme görevi, yalnızca emperyalizmle mücadeleyi anlayanları birleştirme görevi değildir. Bunu herkes yapar. Devrimcinin hüneri, o mücadeleyi anlamayan kitleleri örgütleyebilmektir. TGB'nin görevi her zamankinden daha kritiktir. Bizler umutlu olacağız, kararlı olacağız, hayat zıtların birliğidir. Mücadelede zıtların birliğidir. Güneş varsa aydınlık vardır. Karamsarlık varsa umut vardır ve her şeyden önce Türkiye’nin Atatürkçü vatansever gençliği vardır.”

100. yıla hazırlanan TGB, İlk Adım Buluşması’nda genel merkez heyetini genişletti. Daha önceden Muğla İl Başkanlığı görevini yürüten Naci Önenköprülü Akıl Fikir Kulübü Başkan Yardımcılığına, Gaziantep İl Başkanlığı görevini yürüten Kutluhan Tencan Genel Sekreter Yardımcılığına, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Çınar TLB Genel Başkan Yardımcılığına seçilirken, önceki dönem İzmir İl Yöneticisi Görkem Gözet de genel merkezde görev aldı.

TGB’LİLER NE DEDİ?

ATATÜRK PROGRAMI TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE

Genel Başkan Yardımcımız Işıkgün Akfırat: “TGB, yüz binleri sokağa döktüğü zaman Türkiye’de büyük etki yarattı. 19 Mayıs’ta da Türkiye’ye Atatürk’ün ayakta olduğunu göstereceğiz. 19 Mayıs örgütümüz için namus günüdür.  Atatürk programının Türkiye’deki yegâne program olduğunu göstermeliyiz. TGB 19 Mayıs'ta yüz binlerce genç ile Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye yürüdüğünde bakalım o zaman HDP ile ittifak yapabiliyorlar mı, Suriye’ye düşman olabiliyorlar mı?”

Basın Sorumlumuz Meltem Şahin: “Türkiye’nin S400’leri alması, aynı zamanda 67 yıllık NATO-Atlantik kampından çıkması demektir. Bu çıkış bir tercih değil, tam bağımsızlık yani hayat ve onur mücadelesinde bir zorunluluktur.”

Genel Başkan Yardımcısı Dilek Çınar: “Çin'de çeşitli alanlarda teknoloji, bilim, sağlık alanlarında yatırım yapıldı. ABD bu projelere karşı yaptırım uyguladı ve sonrasında geri adım attı. ABD sadece Türkiye'de, Suriye’de yenilmiyor, dünyada da ekonomik olarak yenilgiyle karşı karşıyadır.”

TLB Genel Başkan Yardımcısı Dilek Çınar: “Çin'de çeşitli alanlarda teknoloji, bilim, sağlık alanlarında yatırım yapıldı. ABD bu projelere karşı yaptırım uyguladı ve sonrasında geri adım attı. ABD sadece Türkiye'de, Suriye’de yenilmiyor, dünyada da ekonomik olarak yenilgiyle karşı karşıyadır.”

TGB AFK Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü: “Bu süreçte kazanan Atatürk Programı oldu. Kutuplaşmaya karşı milletimizi birleştirmemiz lazım. Milletimizi yıpratanlara karşı Türkiye’nin sorunlarına odaklanmamız lazım, karamsarlığı yıkacağız!”

“PKK’YA VERİLEN DESTEK TÜRK GENÇLİĞİNE KURŞUNDUR”

TGB GYK Üyesi Görkem Gözet: “Kimse Türk gençliğinin aklıyla alay etmeye kalkmasın. Bugün PKK’ya verilen destek Türk gençliğine kurşundur.”

TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan: "PKK’nın hendeklere gömülmesinden itibaren HDP/PKK düşüşe geçmiştir. Burada TSK'nın, bu salonda oturanların büyük bir payı var. Türkiye’de PKK ile HDP ile iş birliği yapan kuvvet yenilgiye mahkumdur.”

TGB İstanbul İl Başkanı Barış Demiralay: "Vatan bütünlüğü ve ekonomik gidişat bu seçimin sonuçlarını belirledi. Doğuda HDP'nin oy kaybetmesi vatan bütünlüğüne işarettir. Bir diğer mesele ekonomik krize çare bulamamak…"

TGB Ankara İl Başkanı Anıl Eren Yıldız: “Ekonomik krize yanıt üretim ekonomisine geçişle olur. ABD’nin her türlü tehdidine karşı yekpare bir vücut olmamız gerekir.”

İlk Adım buluşması 7 Nisan Pazar günü ikinci gününde devam edecek. TGB’liler, yarın saat 13.15’te 19 Mayıs programlarını açıklayacak.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler