TGB Almanya'da "Soykırım" çalıştayı açıklaması

Almanya örgütümüz, Berlin Potsdam Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "Ermeni Soykırımı Çalıştayı" için açıklama yaparak iptal edilmesini talep etti.

TGB Almanya'da "Soykırım" çalıştayı açıklaması

Almanya örgütümüz, Berlin Potsdam Üniversitesi'nin düzenleyeceği "Ermeni Soykırımı Çalıştayı"na karşı basın açıklaması yaptı.

Berlin Potsdam Üniversitesi’ne bağlı Lepsiushaus Potsdam  ve European Academy Berlin  15-18 Eylül günlerinde Berlin’de, “Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı” başlığı altında “Ermeni ve Türk Akademisyenlerinin Çalıştayı” düzenleneceği açıklanmıştı. TGB Almanya, bu çalıştaya karşı basın açıklaması düzenleyerek çalıştayın iptal edilmemesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ile Lepsiushaus’a gideceklerini açıkladı. “Bilim dünyasını ve Alman halkını, gerçekleri tanımayan, bilimi ve Avrupa'nın aydınlanmacı değerlerini ayaklar altına alan bu çalıştaya karşı tavır almaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullanan TGB Almanya Genel Başkanı Meram Tosun yaptığı basın açıklamasında, “TGB olarak bilime ve bilimin evrenselliğine, bilimin hayattaki en hakiki mürşit olduğuna inanıyoruz. Bu skandal çalıştay, her şeyden önce bilime ve bilimi rehber edinen Avrupa Aydınlanmacılığına yapılan en büyük ihanettir. Bu sebeple bilim dünyasını ve Alman halkını, gerçekleri tanımayan, bilimi ve Avrupa'nın aydınlanmacı değerlerini ayaklar altına alan bu çalıştaya karşı tavır almaya çağırıyoruz. Türk gençliği her zaman bu iftiraların karşısında duracak. Bunun için bugün buradan bir mail kampanyası başlatarak taleplerimizi ileteceğiz. Çalıştayın iptal edilmemesi durumunda ise Lepsiushaus’un kapısına dayanarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını kendilerine hatırlatacağız.” dedi.

Açıklamanın tam metni :

Soykırım Yalanına Geçit Yok! Bilim Dışı Çalıştayı Derhal İptal Edin!

Almanya’daki Türk gençliği olarak bugün buradan bilimin meşalesini yakıyoruz!

Önümüzdeki hafta sonu Berlin’de Türklere atılan asırlık iftira yeniden dillendirilecektir. Kendini bilimi çarpıtmaya adamış olan Potsdam merkezli Lepsiushaus, düzenleyeceği konferansta Türk milletini soykırımcılıkla suçlamaktadır.

Lepsiushaus, Sabancı Üniversitesi’nin de desteğiyle bir çalıştay düzenleyecekti. Sabancı Üniversitesi şu an için geri çekilmiş durumda. Lepsiushaus buna rağmen ABD’deki Michigan ve California Üniversiteleri ile birlikte bu küstahlığa devam etmektedir. Bu çalıştay hiçbir tarihsel ve hukuki gerçeklerle örtüşmemektedir. Farklı fikirlerin tartışması, bilimin temel kanunudur. Teze karşı antitez üretilir ve ortak bir fikir oluşturulur. Bu konferansta bırakın farklı fikirlerin tartışmasını, kesin olarak hüküm verilmektedir.

Üniversite Kürsüleri Mahkeme Görevi Üstlenemez!

Lepsiushaus ve ona destek veren üniversiteler mahkeme rolüne soyunmayı derhal bıraklamalıdır. Hüküm vermek akademinin işi değildir. Bu konudaki kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vermiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre davasındaki kararı açıktır: Büyük daire 15 Ekim 2015 tarihli kararında Ermeni Soykırımı iddialarının tartışmalı olduğuna ve uluslararası mahkeme kararının bulunmadığına hükmetmektedir. Ermeni tehcirinin soykırım kavramının dayanağı olan Yahudi soykırımı ile aynı kategoride ele alınamayacağı belirtilmekte, böylelikle bu kavram Ermeni tehciri açısından geçerliliğini yitirmekte. Tarih gösteriyor ki Ermeni tehciri, emperyalizm destekli Ermeni çetelerine karşı alınmış bir önlemdir. Birinci Dünya Savaşı içindeki Osmanlı Devleti’nin işgal güçlerine karşı alınmış, meşru savunma hakkının gerektirdiği bir karardır. Bu gerçeği göz ardı ederek önyargılara dayalı bir araştırmacılık olmaz.

Lepsiushaus’un düzenlediği çalıştay, Ermeni tehcirini kendi tabirleriyle “Kürt katliamı” ile bağlamakta. Bu program, çalıştayın açıkça hangi amaca hizmet ettiğini göstermektedir. Bilim, bu çalıştayla Türk milletinin bölünmesine alet edilmektedir. Böyle bir çalıştayın Almanya’nın başkentinde, Alman bakanının da katılımıyla düzenlenmesi ise Alman-Türk dostluğunu da derinden yaralamaktadır. İftiralara dayanarak hazırlanan bu çalıştay sayesinde bilim ahlakı
zedelenmektedir. Bu nedenle çalıştay derhal iptal edilmelidir.

Türkiye Gençlik Birliği olarak bilime ve bilimin evrenselliğine, bilimin hayattaki en hakiki mürşit olduğuna inanıyoruz. Bu skandal çalıştay, her şeyden önce bilime ve bilimi rehber edinen Avrupa Aydınlanmacılığına yapılan en büyük ihanettir. Bu sebeple bilim dünyasını ve Alman halkını, gerçekleri tanımayan, bilimi ve Avrupa'nın aydınlanmacı değerlerini ayaklar altına alan bu çalıştaya karşı tavır almaya çağırıyoruz.

Türk gençliği her zaman bu iftiraların karşısında duracak. Atatürk’ün “bilimi seçin” ilkesi ve Avrupa Aydınlanmacılığının birikimlerine dayanan bizler, bu büyük yalana karşı da yerinde mücadele edeceğiz. Bunun için bugün buradan bir mail kampanyası başlatarak taleplerimizi ileteceğiz. Çalıştayın iptal edilmemesi durumunda ise Lepsiushaus’un kapısına dayanarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını kendilerine hatırlatacağız.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler