TGB Almanya'dan Cem Özdemir'e Şok Protesto!

Alman Parlamento'sunda onaylanan Soykırım Yasa Tasarısı'nın mimarlarından Cem Özdemir TGB'liler tarafından Almanya'da protesto edildi.

TGB Almanya'dan Cem Özdemir'e Şok Protesto!

Alman Parlamentosu’nun 2 Haziran’da oyladığı soykırım tasarısından sonra tasarının fikir babası, Yeşiller Partisi Genel Başkanı Cem Özdemir ilk kez halkın karşısına çıktı. Almanya’nın Bielefeld kentinde partisinin düzenlediği bir panele katılan Özdemir’e Bielefeld’deki yurtseverler sürpriz yaptılar. Bielefeld Şehir Kütüphanesi’nde düzenlenen panelin başında soykırım tasarısı ve Türk kökenli milletvekillerine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kan testi istemesi konularına değindi. “Bugün Almanya’da yaşıyor olmaktan mutluyum çünkü baskı altında değilim” sözleri ile cemaate ve PKK’ya karşı yürütülen operasyonları hedef alan Özdemir soykırım tasasrısı ile birlikte Türkiye’yi hedef almak istemediklerini, aksine Ermenistan ile barışı derinleştirmek için bir adım atmayı hedeflediklerini dile getirdi. Enver Paşa ve Talat Paşa’yı Sarıkamış faciası üzerinden hedef alan Özdemir, “Türk gençliğinin tarihiyle yüzleşmesini istiyorum” diye konuştu. Konferansın ardından düzenlenen soru-cevap bölümünde söz alan yurtseverlerin sorularına Özdemir’in cevap verememesi ise dikkat çekti. Soykırım tasarısının hukuksal boyutuna dikkat çeken TGB Bielefeld İl Sekreteri Ali Tunay Aktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen Alman Meclisi’nin neden böyle bir karar aldığını sorması üzerine, Özdemir, “Almanya’nın da suça ortak olduğu için böyle bir karar aldık” diye cevap verdi. Cem Özdemir’in cevabı üzerine salondaki yurtseverler tepki göstererek tasarıda 1915 olaylarının tek taraflı ele alındığını dile getirdiler. Yurtseverlerin tepkileri ve protestoları üzerine toplantı bitirilirken salonda bulunan PKK yandaşlarının saldırgan eylemleri ise dikkat çekti.

 

Konferansın ardından TGB Almanya Genel Sekreteri Meram Tosun Aydınlık Gazetesi’ne konuştu. PKK’lıların saldırgan tutumlarına dikkat çeken Tosun, Alman partilerinin iki halkı barıştırmaktan bahsederken bölücü terörün desteğini alarak Türk milletini katliamcı ilan etme teşebbüsünün ikiyüzlülük olduğunu vurguladı. “Tarihsel ve hukuksal nesnellikleri tanımayarak Almanya’daki Türkleri doğrudan etkileyen karara karşı Türk gençliği ayakta” diye belirten Tosun, emperyalist Batı’nın çabalarını aydınlanmacı Batı’nın birikimi ile gençliğin boşa çıkaracağını belirtti.

Tarih:
Diğer Haberler