TGB Almanya'dan Venezuela'ya Destek

TGB Almanya, ABD'nin darbe girişimine karşı direnen Başkan Maduro ve Venezuela halkına destek vermek için Frankfurt'tan dayanışma mesajı gönderdi.

TGB Almanya'dan Venezuela'ya Destek

Latin Amerika’nın Bolivarcı ülkesi Venezuela, ABD’nin tezgahladığı bir darbe girişimiyle boğuşuyor. Avrupa Birliği üyesi farklı üyeler saflarını ABD’den yana belirtirken, Türkiye Gençlik Birliği ise Avrupa’nın farklı yerlerinden cevap verdi. Hamburg ve Bern’de elçilik ve konsolosluk ziyaretleri ile dayanışma mesajı veren TGB'liler önceki gün de Frankfurt’ta ABD’yi protesto etti. TGB Almanya'nın Venezuela’ya verdiği destek mesajları ise şu şekilde:

FRANKFURT’TA ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Almanya’nın Frankfurt kentinde farklı örgütlerin ABD Başkonsolosluğu önündeki protestoya TGB Almanya da katıldı. TGB Almanya Genel Sekreteri Gökhan Dağtekin’in Almanca konuşma yaptığı eylemde Venezuela ile dayanışma mesajları vurgulanırken, ABD’nin Venezuela’ya karşı yürüttüğü politikanın meşru olmadığının altı çizildi. Mitingde söz alan Dağtekin ise Venezuela ve Türkiye’nin kaderlerinin ortak olduğunu vurguladı. ABD emperyalizminin Türkiye’de de farklı taşeronlar aracılığıyla darbe girişimleri tezgahladığını belirten Dağtekin, en son 15 Temmuz’da millet-ordu birlikteliğinin bu girişimi bozguna uğrattığını ifade etti.

1998'de Chavez'in iktidara geldiği günden beri emperyalizmin Bolivarcı hükümeti devirmek için her türlü kirli yola başvurduğunu söyleyen Dağtekin, buna sosyalist iktidarın petrol gelirlerini halkla paylaşmasını sebep olarak gösterdi. Buna rağmen ABD’nin girişimlerinin başarısız olduğunu vurgulayan Dağtekin, şu ifadeleri kullandı: “Bolivar’ın evlatları çetin ceviz, hiç boşa uğraşmayın. ABD emperyalizmi tüm cephelerde mağlup ediliyor. Suriye milletine yenildi, Batı Asya’da yenildi ve Venezuela’da da başarı şansı sıfırdır.” Avrupa Parlamentosu’nun ABD’den yana tutumunu da eleştiren Dağtekin ayrıca Avrupa Birliği’ne yönelik bir de uyarıda bulundu: “Avrupa’daki tüm aktörlere sesleniyoruz: ABD’nin güneşi batmaktadır, batan güneşin peşinden gitmeyin! Güneyin yükselen mazlum halklarıyla birleşin!”

VENEZUELA’YA UYGULANAN AMBARGOLAR KONSOLOSLUĞU DA EKTİLİYOR

TGB Hamburg Başkanı Mustafa Barış Türkoğlu’nun başkanlığındaki heyet de Venezuela Hamburg Başkonsolosluğunu ziyaret ederek destek mesajlarını iletti. Başkonsolos, Türk gençlerin ziyaretinden çok mutlu olduğunu belirtti. Konsoloslukta sıcak ve samimi bir şekilde ağırlanan TGB Hamburg, bir saatten uzun süren görüşmede Türkiye’nin antiemperyalist gençlerinin Venezuela’nın yanında olduğu iletti. Venezuela’ya uygulanan ambargoların konsolosluğu bile etkilediğini söyleyen Başkonsolos, Alman bankasına bağlı kişisel kredi kartının bile Alman bankası tarafından iptal edildiğini söyledi. Bunun yanında her ay Venezuela’ya gönderilmesi gereken Konsolosluk ’un işlem gelirlerini, hesaplarının olduğu Alman bankasının artık havale etmediğini söyledi. Bu duruma gerekçe olarak, bu konuda resmi bir ambargo olmamasına rağmen, Alman bankaları ABD ile sorun yaşamak istemedikleri için Venezuela’ya havale yapamayacaklarını belirttiklerini ifade etti.

Guaido’nun çok net bir Amerikan projesi olduğunu vurgulayan Başkonsolos Jaidys Briceeo, kendisinin de kısa bir süreye kadar hiç bilinmeyen sıradan bir vekil olduğunu ve ABD’nin kendilerine sadık olacak bu kişiye bu görevi verdiğini söyledi. Başkonsolosa Türk bayrağı hediye edilirken, TGB’lilere de Venezuela Anayasa Kitapçığı ve çeşitli hediyeler verildi. Ziyaretten dolayı minnettar olduğunu belirten Başkonsolos Briceeo, geçen sene de iki sefer Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini de söyledi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler