TGB Almanya Rafet Ballı ile "Gazetecilik ve Muhabirlik" üzerine konuştu

TGB Almanya, Aydınlık gazetesi yazarı Rafet Ballı ile "Gazetecilik ve Muhabirlik" semineri düzenledi.

TGB Almanya Rafet Ballı ile "Gazetecilik ve Muhabirlik" üzerine konuştu

TGB Almanya, ‘‘Gazetecilik ve Muhabirlik seminerine‘‘ ev sahipliği yaptı.

Almanya’nın Hannover kentindeki etkinliğin konuşmacısı Aydınlık gazetesi yazarı ve Ulusal Kanal programcısı Rafet Ballı oldu.

Seminerde hazır bulunan Aydınlık Gazetesi Avrupa sorumlusu Ali Mercan, ‘‘bugün Avrupa’daki genç muhabirlerimize çok verimli bir eğitim imkanı sağlayıp ileride bu ekiple çok başarılı haberlere ve yazılara imza atacağız‘‘ öngörüsünde bulundu. İki gün süren etkinlikte her yaştan yaklaşık 20 katılımcı bulundu. Seminerin başlangıcında Rafet Ballı özgeçmişini ve tecrübelerini anlattı. Özellikle ilgi çeken bölümü ise Ballı’nın Abdi İpekçi ile anıları oldu. Seminerin giriş bölümüne katılımcılara yönelttiği ‘‘Aydınlıkçı yazarların diğer kesimlerden farkı nedir ve neden başarılıdır?‘‘ sorusuyla başladı. Katılımcıların fikir alışverişi sonrasında ağırlıklı fikir Aydınlıkçıların genel itibariyle olaylardakı büyük resmi görebilecek kapasite ve donanıma sahip olduğu görüşüydü. Etkinliğin ana bölümünde katılımcıların Rafet Ballı’ya önceden gönderilen makale ve yazılar ele alındı. Bu yazılardaki mevcut hatalar ve öneriler konuşuldu. Rafet Ballı bu yazı örnekleriyle yazı teknikleri konusunda eğitimde bulundu. Öne çıkan önerilerden biri ise Ballı’nın insanlarla birebir irtibat kurulmasının çok önemli olduğunu belirtmesiydi. Çalışma esnasında sıkça kitap kaynaklarına vurgu yapılması çok sayıda kitap önerilerilerinin oluşmasına neden oldu. Etkinlikle ilgili konuşan TGB Hamburg yöneticisi Tuğba Almışlar ‘‘Seminer çok başarılı ve eğitici oldu. Bundan sonraki yazılarımda Rafet Ballı’nin öğretmiş olduğu teknik bilgiler çok yararlı olacak ve yazı kalitemi daha iyi hale getirecektir. Usta Gazeteciye çok teşekkür ediyorum‘‘ dedi.

Etkinliğin ilk günü geç saatlere kadar devam etmesinden sonra ertesi günde erken saatlerden itibaren devam etti. Seminerin sonlarında bir yazı kurulunun kurulması kararıyla ve yol haritasının çizimiyle sona erdi.

Rafet Ballı TGB Hannover üyesi oldu

Seminer bitişinde TGB Hannover üyeleri, Rafet Ballı'yı TGB'ye üye yapan formu imzalattı. TGB Hannover Propaganda sorumlusu Gamze Aksoy ‘’Rafet Ballı gibi değerli bir gazetecimizin il örgütümüze üye olması çok sevindiricidir’’ ifadelerini dile getirdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler