TGB Bolu Hocalı'yı Andı

Bolu İl Örgütümüz, 1992 yılında Hocalı'da Ermeni çeteleri ve orduları tarafından katledilen vatandaşlarımızı andı.

TGB Bolu Hocalı'yı Andı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Bolu İl Örgütü, Hocalı Katliamı'nı andı. TGB Bolu İl Başkanı Ece Sidilli, topluluğun kurulduğu günden bugüne sevinci de, acıyı da hatırlatmak gayesinde olduğunu ifade ederek "Bugün zulme maruz bırakıldığımız, 63 çocuğumuz, 106 kadınımız, 70 yaşlımız olmak üzere 613 Azerbaycan Türk'ü, iki saat içerisinde Ermeni Silahlı güçleri tarafından vahşiçe katledilmiştir." ifadelerini kullandı.

Ece Sidilli, 1948 tarihli Soykırım Sözleşmesinde, soykırımın "ulusla, ırksal, etnik ya da dinsel bir grubu bu hayliyle tamamen ya da kısmen yok etme kastıyla işlenen eylemler" olarak tanımlandığını ifade etti.

Sözlerine devam eden TGB Bolu İl Başkanı, "Türkiye Gençlik Birliği Bolu İl Örgütü olarak, Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bundan 24 yıl önce Hocalı’da karşı karşıya kaldıkları hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı paylaşıyoruz. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini şiddetle kınıyoruz." dedi.

Tarih:
Diğer Haberler