TGB'den uyarı: PKK ile aynı safa düşmeyin!

Ankara Üniversitesi DTCF'de "Eşkıya yatağı İncirlik'e el konsun" kampanya afişlerimiz PKK'lıların talebi sonrası dekanlık tarafından indirildi.

TGB'den uyarı: PKK ile aynı safa düşmeyin!

Ankara Üniversitesi DTCF'de "Eşkıya yatağı İncirlik'e el konsun" kampanya afişlerimizin PKK'lıların talebi sonrası dekanlık tarafından indirilmesi üzerine TGB Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Birim Örgütümüz açıklama yaparak uyardı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi(DTCF) içerisinde ‘Eşkıya Yatağı İncirlik Üssü Kapatılsın’ kampanyası için çalışma yürüten TGB’liler tüm fakükteyi afişlerle donattı. Asılan afişler, PKK tarafından dekanlığa yapılan şikayet üzerine kaldırıldı.

DEKANLIK DA RAHATSIZ OLDU

Afişlerin kaldırılmasına tepki gösteren TGB’liler, ‘Üniversitelerde PKK’ya izin vermeyeceğiz’ diyerek bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı TGB Ankara DTCF Başkanı Gözen Esmer yaptı.

BU DURUMU YAŞAMIŞ OLMAKTAN UTANIYORUZ

Cumhuriyetin güzide fakültelerinden olan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde böyle bir olayın yaşanmasından utandığını dile getirerek açıklamasına başlayan DTCF Başkanı Gözen Esmer, ”Hafta başından beri sürdürdüğümüz “Eşkıya Yatağı İncirlik’e El Konsun” çalışmamızdan bazı çevreler rahatsız oldu. Bilindiği üzere Çarşamba günü PKK yardakçıları Cebeci Kampüsü’nde çalışma yürüten arkadaşlarımıza saldırmışlar ve cevaplarını almışlardı.Saldırarak istediklerini alamayanlar bugün DTCF’de dekanlıktan talep ederek istediklerini almışlardır. Bunu söylemekten utanıyoruz” diye konuştu.

BU BİR DOST SESİDİR DEKANLIĞIMIZI UYARIYORUZ

PKK’yı rahatsız eden afişler nasıl dekanlığımızı rahatsız edebilir diye DTCF dekanlığına seslenen Gözen, ”Dekanlığımızı buradan uyarıyoruz, aldığınız kararla PKK’nın rahatsızlığına ortak oluyorsunuz. DTCF Dekanlığı derhal bu hatadan dönmelidir. DTCF, Atatürk’ün emriyle kurulan güzide bir fakültedir. PKK’ya ve kuyrukçularına, hatta dolaylı olarak Amerika’nın taleplerine boyun eğmez. Suriye sınırında PYD’ye silahlar veren, namlularını Türkiye’ye çeviren, bombalarla ülkemizi dizayn etmeye çalışan ABD, bugün aparatlarıyla DTCF Dekanlığının basiretini bağlamıştır. Dekanlık yönetimindeki hocalarımız bize alınmasınlar, gerçek budur!Buradan bir dost sesi ile uyarıyoruz. Bu yanlıştan vazgeçin, vatansever öğrencileri karşınıza almayın! Türkiye’den Amerika’yı ve onun kara gücü olan PKK temizlenecek. Biz de Türkiye Gençlik Birliği olarak üniversitelerimizde terör örgütlerine geçit vermeyeceğiz!"

Tarih:
Diğer Haberler