TGB Dortmund yeni dönemi planladı

TGB Dortmund, geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek yeni dönemde düzenleyeceği etkinlikleri planladı.

TGB Dortmund yeni dönemi planladı

TGB Dortmund, geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek yeni dönemde düzenleyeceği etkinlikleri planladı.

Yeni üyelerin de katıldığı toplantıda Zeytin Dalı Harekâtı siyasî gündemin baş maddesini oluşturdu. 24 Temmuz'dan itibaren Türkiye'nin farklı bir yola girip Amerika Birleşik Devletleri ile ters düştüğünü saptayan üyeler, ordunun Afrin'de Amerikan piyonları ile mücadele ettiğini beyan ederek bölgede emperyalizm ile bir hesaplaşma içinde olan ordumuzun arkasında durduklarını açıkladılar.

Dortmund il teşkilatı bunun ötesinde kendilerini yakından meşgul eden Almanya gündemini de konuştu ve koalisyon görüşmelerinde Amerikancı iktidarının kurulamayıp Almanya'nın dinamiklerinden dolayı Rusya ve Çin'e daha yakın olan "Büyük Koalisyon"un kurulduğunda hem fikir oldu.

Ardından 19 Mayıs hazırlıkları ele alındı ve Köln'de ressam Ned Pamphilon ve tiyatrocu Alp Armutlu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek olan sanatsal ve kültürel etkinlik için hazırlıklar başlatıldı.

Yönetim Kurulu’nu da güçlendiren Dortmund İl örgütü, son dönemde yoğun çabaları ile teşkilata önemli katkılarda bulunan Cansu Ünal'ı sayman olarak görevlendirildi.

Toplantı TGB'lilerin cephedeki askerlere mektup yazıp "Mehmetçiğe Bin Selam" fotoğrafı çekmesi ile sonlandırıldı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler