TGB Eskişehir askeri okulların açılması için nöbette!

TGB Eskişehir, askeri okulların açılması için başlattığımız nöbetin 11'incisi için Doktorlar Caddesi'nde toplandı.

TGB Eskişehir askeri okulların açılması için nöbette!

TGB Eskişehir, askeri okulların açılması için başlattığımız nöbetin 11'incisi için Doktorlar Caddesi'nde toplandı.Katılan kuruluşlar adına TGB Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan'ın yaptığı basın açıklamasının tam metni ise:

 

"Değerli basın emekçileri, vatansever Eskişehirliler;

Askeri okulların açılması için başlattığımız nöbetin 11’incisini tutmak üzere burada toplandık.

Dün günlerden 19 Mayıs’tı; Milli Kurtuluş Savaşı'mızın günü. Emperyalist kuşatmaya karşı başkaldırının günü. Bugün de aynı koşullardayız. Kıbrıs’ta Enosis sesleri yükseliyor. Ege’de adalarımızda Yunan askerleri kuzu çeviriyor. Suriye’nin kuzeyinde Amerikan askerleri PYD'li teröristlerle beraber nöbet tutuyorlar, ağır silah yardımında bulunuyorlar, namlularını Türkiye’ye çeviriyorlar. Görevlerinden biri de caydırıcılık olan Türk ordusuna en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde askeri okullar hala kapalı. 15 Temmuz Amerikancı kalkışmasını bastıran bu ordudur. Emperyalist kuşatmayı yaracak olan da yine bu ordudur.

Mehmetçik yurtiçinde ve sınır ötesinde terörün belini kırıyor. Bunlar olurken vatan toprağından teröre yardım gidiyor 15 Temmuzun karargâhı olan İncirlik Üssü, bölgede emperyalizmin sopası işlevi görüyor. Buradan PYD ye giden silahlar Mehmetçiğimizi şehit ediyor.

Bu gün vatanseverliğin önünde ki öncelikli görev:

1) Kahraman ocağı askeri okullar derhal açılmalıdır.

2) Eşkıya yatağı İncirlik’e derhal el konulmalı, Mehmetçiğin denetimine verilmelidir.

Bu nöbetteki ısrarımız emperyalizmle mücadele de ısrardır. Vatanseverlikte ısrardır. 19 Mayıs 1919 ruhuyla, tam bağımsız Türkiye mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz ve askeri okullar açılana dek bu nöbeti sürdüreceğiz."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler