TGB Geleneksel Yaz Kampları Tamamlandı

2-8 Ağustos’ta Balıkesir Güre’de ve 24-30 Ağustos tarihleri arasında Antalya Manavgat’ta düzenlediğimiz Geleneksel Yaz Kamplarımız tamamlandı.

TGB Geleneksel Yaz Kampları Tamamlandı

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) olarak 2-8 Ağustos’ta Balıkesir Güre’de ve 24-30 Ağustos tarihleri arasında Antalya Manavgat’ta düzenlediğimiz Geleneksel Yaz Kampları tamamlandık.

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gencin katılımıyla düzenlenen kamplarda TGB’liler, hem geçen yılın yorgunluğunu attılar hem de yeni mücadele takvimini konuştular.

Hem Paylaştılar Hem Ürettiler

Ağustos ayında Balıkesir ve Antalya’da olmak üzere iki kamp yapan Atatürkçü, vatansever gençler, burada yeteneklerini keşfettikleri atölyelerde bir taraftan öğrenirken diğer taraftan da birbirlerine öğrettiler. Türkiye Gençlik Birliği üyeleri geleneksel yaz kampları boyunca disiplinli bir yaşam tarzıyla çevrelerine örnek oldular.

Güne sporla başlayan TGB’liler, birlikte hazırladıkları yemekleri yediler, kamp alanının temizliğinden hep birlikte sorumlu oldular. Her gün tatlı atışmalara sahne olan takım çalışmalarında gençler, takımlarına marşlar bestelediler, flamalar çizdiler, tiyatro gösterileri yaptılar, ülke gündemini tartıştılar, dergi hazırladılar.

TGB Geleneksel Yaz Kamplarının son gününde birinci olan takım ve turnuva şampiyonları madalya aldılar. Tiyatro, halk oyunları, resim, müzik, gazetecilik ve dövüş sanatları atölyeleri de ürün ve çalışmalarını sergilediler. Akıl Fikir Kulübü'nün hazırladığı videoların izlenildiği son günde TGB üyesi olmayan gençler TGB’ye katıldı.

“TGB Kampları ‘Ben’in ‘Biz’ Olduğu Yerdir”

TGB Geleneksel Yaz Kampları hakkında konuşan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer şunları söyledi:

“TGB Yaz Kamplarında ben, sen, o yok; biz var. Burası “ben”in “biz” olduğu yer. Kamplarımızda birlikte üretiyor, birlikte paylaşıyor, birlikte öğreniyoruz. Türkiye’nin sorunlarını birlikte tartışıp Atatürk’ün devrimci siyasetleri doğrultusunda çözümler üretiyoruz. Burada Cumhuriyet Devriminin birlikte yaşama kültürünü de sürdürüyoruz. Anadolu insanının paylaşma kültürünü yaşatıyoruz. Bir kez daha tüm Atatürkçü, vatansever gençlere sesleniyoruz: Gelin TGB ailesine siz de katılın. Atatürk Türkiye’si için verdiğimiz mücadeleyi hep birlikte yürütelim.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler