TGB İzmir 29 Ekim'e Hazır

TGB İzmir, Genel Sekreterimiz Okan Özkan'ın katılımıyla 29 Ekim çalışmalarını planladığı genel üye toplantısını gerçekleştirdi.

TGB İzmir 29 Ekim'e Hazır

TGB İzmir, Genel Sekreterimiz Okan Özkan'ın katılımıyla 29 Ekim çalışmalarını planlamak için senenin ilk genel üye toplantısını yaptı. Anemon Fuar Otel'de gerçekleştirilen toplantıda TGB'liler salonu doldurdu. Genel üye toplantısı, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehit düşen tüm Mehmetçikler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını TGB Genel Sekreteri Okan Özkan'ın yapmasının ardından toplantıda siyasi gündem değerlendirilerek, Türkiye'nin yakıcı sorunlarının emperyalist müdahalelerin ve ekonomik kriz olduğu tespit edildi. Terör örgütü saldırılarında şehit olan askerler de anılarak, PKK terör örgütünü bitirmenin gerekliliği konuşuldu.



"Bu krizden Türk Milleti olarak hep birlikte çıkacağız"


Siyasi gündemin sonunda değerlendirme yapan TGB Genel Sekreteri Okan Özkan, "Bizim önümüzdeki görev, emperyalizmin hem askeri hem de ekonomik dayatmalarına karşı keskin mücadele etmek. Biz ABD emperyalizminin dayatmalarına karşı bir dayanak merkezi oluşturmak zorundayız. Türk milleti olarak hep birlikte bu krizden çıkarız dersek, o zaman dayatmalardan kurtulmuş oluruz. İkinci olarak, Türkiye'nin bu sorunlardan çıkması için hepimiz eleştireceğiz. Siyasi süreçler, ekonomik ilişkileri birleştirdiği için Türkiye bu durumun içinde bulunmaktadır. Bu durumdan bölge ülkeleri ile işbirliğine giderek çıkabiliriz. Türkiye; Rusya'ya, Çin'e, İran'a daha fazla güven vermek zorunda. Emperyalizm, elbette çok büyük bir kuvvet. Biz ne kadar ABD askerlerinin başına çuval geçirsek de, milli duruşumuz ve politikalarımızla onları geriletsek de ABD emperyalizmi halen büyük bir kuvvet olarak karşımızda duruyor. Ama küçük darbelerle o koca meşeleri biz devireceğiz" dedi.



29 Ekim'de Türkiye'ye Sahip Çık


Gelecek dönemde yapılacak etkinliklerin sunulması ile devam eden toplantıda Ankara ile eş zamanlı olarak TGB'nin 29 Ekim planı da duyuruldu. TGB'nin 29 Ekim'de Ankara'da yapacağı merkezi eylemin Anıtkabir'e yürüyüş olacağı belirtildi. TGB'li olmanın önemine değinen ve lise ve üniversite öğrencilerini TGB'ye üye olmaya davet eden TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan, sunumların ardından konuşmasını yaptı.
Özaslan, "29 Ekim programımızı açıkladık. Sloganımız 'Türkiye'ye Sahip Çık'. TGB'de mücadele etmek zaten Türkiye'ye sahip çıkmanın devamlı, sürekli mücadelesidir. Yıllardır zaten bunun mücadelesini veriyoruz. Bu 29 Ekim'de de hedefimiz büyük. İzmir İl Örgütü, İzmir'i ayağa kaldıracak. Üniversitelerin önünde masalar açacağız, her sokakları bildirilerle donatacağız. Bu 29 Ekim'in önemini masalarımızda her insana teker teker anlatacağız, bu mücadeleye katmaya çalışacağız. 29 Ekim eylemimizi örerken Atatürk gibi olalım, Kurtuluş Savaşı’ndaki neferler gibi aynı disiplinle aynı kararlılıkla mücadele edelim" diyerek 29 Ekim'i İzmir'den güçlü bir şekilde öreceklerini ifade etti.
Toplantı, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. TGB İzmir İl Örgütü, 29 Ekim'de Ankara'ya yoğun bir katılım ile gitme iradesi koydu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler