TGB İzmir'den 19 Mayıs çağrısı!

TGB İzmir, yaptığı basın açıklamasıyla 19 Mayıs planını açıkladı: Milli mücadele ruhuyla Karşıyaka'ya!

TGB İzmir'den 19 Mayıs çağrısı!

TGB İzmir, düzenlediği basın açıklamasıyla İncirlik Üssü’ne El Konulması için topladığı imzaları kamuoyuna sundu ve 19 Mayıs programını açıkladı.

TGB İzmir İl Örgütü, “Eşkıya Yatağı İncirlik Üsüne El Konsun” sloganıyla yürüttüğü imza kampanyası sürecinde toplanılan imzaları ve 19 Mayıs Cuma günü Karşıyaka’da gerçekleştirecekleri yürüyüşü duyurmak için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz yaptı. Açıkgöz,” Milletimizi, 19 Mayıs'ta, saat 18.00'da, Karşıyaka İzban önünden bizimle birlikte, milli mücadele ruhuyla yürümeye çağırıyoruz” dedi.

ÖNCELİKLİ İCRAAT: EŞKIYA YATAĞI İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜN MEHMETÇİĞİN EMRİNE VERİLMESİ

Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyleyerek açıklamasına başlayan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, “Artık vatanımıza karşı haince emelleri olanların arkasındaki güç olan ABD, kendisini açıkca ortaya koymaktadır. Bugün yaşadığımız süreç açıkca ortadadır ki; bir Türk Amerikan Savaşı'nın içindeyiz. ABD emperyalizmi BOP eliyle Türkiye'yi bölerek; Irak, İran ve Suriye üzerinde bir kukla devlet kurmak için çabalamaktadır. Fakat bu çabası boşunadır! Mehmetçik canla başla vatanını savunarak, Türkiye'nin güneyinde bir ABD koridoru kurulmasını ve ülkemizin bölünmesini engellemektedir. Türk Milleti Mehmetçiğinin arkasında durmakta ve vatanı üzerindeki hain emelleri boşa çıkarmaktadır” dedi.

”İMZA KAMPANYASI’NA İZMİR’DE BİNLERCE GENÇ KATILMIŞTIR”

Gençliğin, Mehmetçiğin arkasında olduğunu söyleyen Açıkgöz, ”Yüreğimiz onların cephede atan yüreği ile birdir! Bütün gençliği bizimle beraber Türkiye safında birlik olmaya çağırıyoruz. Türk gençliği, bu cepheleşmenin gereği olan, Türkiye safındaki her eylemin içinde olacak ve destekleyecektir. Öncelikli icraat, eşkıya yatağı İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması ve üssün Mehmetçiğin emrine verilmesidir. Yaklaşık bir haftadır yürüttüğümüz imza kampanyasına İzmir'de binlerce genç katılmıştır, görünen o ki daha binlercesi de katılacaktır. Kampüslerden tek ses yükselmektedir: Eşkıya Yatağı İncirlik'e El Konsun!” dedi.

FETÖ VE PKK’NIN KUKLACISI ABD’Yİ UYARIYORUZ

Açıkgöz, FETÖ'nün ve PKK'nın kuklacısı ABD'yi de uyardıklarını söyleyerek ”Türkiye'ye çevirdiğiniz namlularınızla bizi tehdit edemezsiniz. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Tıpkı ilkinde olduğu gibi 2. İstiklal Savaşı'nda da sizi yeneceğiz. İncirlik'ten sizi atacağız. Bu topraklarda size yer yok. Süreç Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi kararlı olmayı, birlik olmayı, vatan ve millet için can vermeyi gerektiren bir süreç. Tam da bu nedenle Kurtuluş Savaşımızın önderi, büyük değerimiz, büyük önderimiz Mustafa Kemal'i ve arkadaşlarını bir kez daha anıyoruz. Televizyonlarda, dergilerde Atatürk'e alçakça, asılsız iftiralarla saldıranlar, aslında Türk Milleti'ne saldıran FETÖ'cü alçaklar bilsin ki; ne yaparlarsa yapsınlar bu topraklarda Mustafa Kemal aşkı bitmez” diye devam etti.

MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA 19 MAYIS’TA KARŞIYAKA’YA!

Milli bayramların bu dönemde daha fazla önem kazandığını belirten Açıkgöz, ”Mustafa Kemal'in İstiklal Savaşımızı Samsun'a çıkarak alevlendirdiği bu önemli günde, 19 Mayıs'ta milli mücadele ruhuyla buluşalım. Bundan 98 yıl önce, Bandırma Vapuru'na tüm bir milleti birleştirmek ve emperyalizmi yenmek için binmiş olan Mustafa Kemal gibi olmak için İzmir'in vatanseverlerini Karşıyaka'yı gelincik tarlasına dönüştürmeye çağırıyoruz. Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi cesaretle, umutla, kararlılıkla bir araya gelelim. Ne terör eliyle ne de doğrudan gösterdikleri tanklarıyla bizi yıldıramayacaklarını hep birlikte haykıralım. 19 Mayıs’ta onalara bir sürprizimiz de olacak. Hepinizi bu eylemi birlikte yapmaya davet ediyorum. Bandırma Vapuru’nda gibiyiz! Milletimizi, 19 Mayıs'ta saat 18.00'da Karşıyaka İzban önünden bizimle birlikte, milli mücadele ruhuyla yürümeye çağırıyoruz” diyerek TGB İzmir’in 19 mayıs programını da duyurdu.

Basın açıklaması esnasında topladıkları binlerce imzayı kamuoyuna sunan TGB İzmir İl Örgütü, basın açıklamasından sonra 19 Mayıs’ta tüm İzmirlileri Karşıyaka’ya çağırmak için bildiri dağıttı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler