TGB, KKTC Başbakanı Ersin Tatar İle Konya’da Bir Araya Geldi

KKTC Başbakanı Ersin Tatar Konya'daydı: "Doğu Akdeniz'de haklarımızı kazanıncaya kadar kavga devam edecek. Onlar burada ise, biz de buradayız."

TGB, KKTC Başbakanı Ersin Tatar İle Konya’da Bir Araya Geldi

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneklerinin düzenlediği KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın katılımı ve sunumuyla gerçekleşen ‘’Kıbrıs Meselesi ve Doğu Akdeniz’de Neler Oluyor?’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

KIBRIS SORUNU ÇÖZÜLENE KADAR KAVGA DEVAM EDECEK

Konya’da çeşitli ziyaretlerin ardından Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularının konuşulduğu  konferansa katılan KKTC Başbakanı Ersin Tatar konuşmasına ‘’Türkiye ile olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz, Doğu Akdeniz’de Rum Kesiminin baskılarına rağmen Türkiye iddialı ve kararlıdır. Türkiye buranın garantörü. Bütün haklarımızı GKRY’nin insafına ve iradesine terk etmemiz söz konusu değil. Onlar burada ise, biz de buradayız. Kıbrıs sorunu çözülmediği müddetçe de bu kavga devam edecek” diyerek başladı.

Maraş’ın konum itibariyle Doğu Akdeniz’e hâkim bir noktada olduğundan bahseden Ersin Tatar Türkiye’den dördüncü gemi olarak yola çıkan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin önemine vurgu yaptı.

DOĞU AKDENİZ'DE KARARLILIĞI SÜRECEK

Konuşmasına ‘’ Kendi haklarımızı ve varlığımızı korumak adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türk hükümetinin kararlı duruşu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin pozisyonu itibariyle önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Türkiye Doğu Akdeniz’e gemilerini göndererek pozisyonumuzu sahipleniyor. AB baskılarına karşı duruşumuz ve kararlılığımız devam edecek Bizim için önemli olan Türkiye’nin desteğinin sürmesi’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans sonunda Ersin Tatar ile bir araya gelen TGB’liler Doğu Akdeniz’deki kararlılık vurgusunu yineledi. Türk gençliği başta Doğu Akdeniz olmak üzere emperyalizmin her türlü saldırısına karşı mücadele edecektir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler