TGB milli mücadele ruhuyla Beşiktaş'ı inletti!

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği İstanbul örgütleri, 98 yıl sonra yeniden milli mücadele ruhunu yaşatmak için Beşiktaş'taydı.

TGB milli mücadele ruhuyla Beşiktaş'ı inletti!

TGB İstanbul'un, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Şubeleri, Eğitim-İş 3 ve 4 No'lu Şubeler, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Onuncu Köy Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, 68'liler Birliği Vakfı, İstanbul İşçiler Derneği ile birlikte düzenlediği yürüyüşte binlerce vatansever, Beşiktaş Akaretler Atatürk Müzesi önünde buluşarak bando eşliğinde Barbaros Meydanı’na yürüdü.

BEŞİKTAŞ'I KIRMIZI BEYAZA BOYADILAR

Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüyen gençler, yürüyüş boyu “Gençliğinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa”, “İncirlik’e el konsun, Amerika defolsun”, “Bağımsızlık benim karakterimdir”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “Arkadaş yurdunu alçaklara çiğnetme” sloganlarını attı.

ABD'NİN SAHTE DOSTLUĞU DEĞİL, TÜRK MİLLETİNİN  CESARETİ BELİRLEYİCİDİR

Genel Başkan Yardımcımız Cem Dikmen yaptığı açıklamada ''Bu 1919 Mayıs'ın anlamı; bağımsızlık, özgürlük şiarını bilinçlere çıkarmaktır. 98 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları nasıl  milli mücadele ruhuyla Samsun'a çıktıysa biz de bu ruhla bugün buradayız.

Amerika, namlularını ülkemize çevirmiş durumda; Amerikan askerleri, teröristlerle birlikte nöbet tutuyor. Amerika açıkça vatan bütünlüğümüzü tehdit etmektedir. Türk milletinin tavrı bu durumda şu olmalıdır: Bağımsızlığı merkezden beklemeyeceğiz; 98 yıl önce olduğu gibi savaşlara , milletimizi birleştirerek kazanacağız.

ATATÜRK'E SALDIRANLARIN KIBLESİ AMERİKADIR

Önümüzdeki süreci belirleyecek olan güç; ABD'nin sahte dostluğu değil, Türk milletinin cesareti olacaktır. Hükümete açık çağrı yapıyoruz: İncirlik'e El konsun, Amerika Defolsun diyoruz.

HÜKÜMET ABD'Yİ BEKLEMEMELİ

Hükümet, ABD'den ne demokrasi ne müttefiklik beklememelidir. İncirliği ve diğer üsleri ABD'ye derhal kapatmalı, Türk milletinin cevabını vermelidir. Çünkü, hür olan milletler sınırlarını pazarlık konusu yapmaz . Türk gençliği ve Türk milleti cesurdur. İşte bu cesur milletin azim ve kararlılığına güveniyoruz. Vatan bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı kimse tehdit edemez ederse de gereken cevabı alır. Milletimize sözümüz budur'' dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler