TGB Sakarya: ''Laiklik yoksa hayat da yok!"

TGB Sakarya dün Çark Caddesi'nde İsmail Kahraman'ın " Laiklik anayasada olmasın" açıklamasına tepki olarak bir basın açıklaması düzenledi.

TGB Sakarya: ''Laiklik yoksa hayat da yok!"

TGB Sakarya dün saat 17.30'da Çark Caddesi'nde İsmail Kahraman'ın " Laiklik anayasada olmasın" açıklamasına tepki olarak bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması slogan atarak başladı.

 

 


TGB Sakarya İl Başkanı Utku GÜNGÖR " Bildiğiniz üzere, meclis Başkanı İsmail Kahraman, ‘’ Yeni Anayasa’da laiklik olmamalıdır ‘’ açıklaması yaptı! Bu açıklama sıradan bir açıklama değildir ! Meclis başkanı, Türk milletin yetkilerini, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk kurallarını hiçe sayarak suç işledi ! İşledikleri günahın bedelini Türk milletine ödeyeceklerdir ! Fakat şimdi çok daha iyi fark ediyoruz ki, ‘’ Yeni Anayasa ‘’ ve Başkanlık sistemi dedikleri şey, Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili değildir. Bu anayasa, Türk milleti tanımını anayasadan kaldıran ve Cumhuriyet devrimiyle hesaplaşmaya çalışan bölücü ve gerici bir anayasadır ! Niyet anlaşılmıştır ! Türksüz ve laik olmayan yeni bir Türkiye ! Ve bu açıklamadan sonra diyorlar ki, bu meclis başkanının görüşü, bizim gündemimizde böyle bir şey yok ! Değerli dostlar, soruyoruz? Laikliğe yapılan saldırıların özgürlüğü olur mu ? Kadınımızı , eve hapsetmeye çalışanlara özgürlük olur mu? Bunlar, kendi düşüncesi diye geçiştirilip bir kenara atabilir miyiz? Eğer, laikliğe yapılan saldırılara ‘’ kendi düşüncesi ‘’ derseniz, bugün Karaman’da yaşanan tecavüzün yanında yer almışsınız demektir ! Çünkü laiklik aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerimizin güvencesidir ! Laiklik bugün neden bizim için, ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaçtır ! Bakın, laikliğin olmadığı ülkelerde, kadın bir insan mıdır? Hayvan mıdır tartışması yapılıyor? Laiklik, o yaratıklara yaşam şansı vermez. Onları, tarihin kör kurularına gönderir ! Laiklik yoksa, kadınlarımıza tecavüz vardır ! Laiklik yoksa, ülkenizi cemaatler tarikatlar yönetir ! O cemaatler, Mehmetçiğinizi ordunuzu zindana atar, ordumuzun kozmik odasına girer, Abd’ye ihbar eder ! Laiklik yoksa, Pkk, Pyd, İşid ve bütün gerici bölücü terör örgütlerine yaşam şansı vardır ! Kısacası etnik ve mezhepsel temelde savaş vardır ! Bakın, Ortadoğu ülkelerinin en büyük ihtiyacı kardeş kavgasını durdurabilmek için laik olmak gerekmektedir ! "dedi.

 


Güngör'ün açıklamasından sonra TGB Sakarya üyesi Mustafa Kaya'nın öncülüğünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman için değiştirilen "Zühtü" şarkısı söylenerek İsmail Kahraman protesto edildi.

Tarih:
Diğer Haberler