Türk üniversiteleri emperyalist yalanlara alet olamaz!

TGB olarak İstanbul Barosu’nda Eğitim İş, TÜMÖD ve İKKB ile birlikte, Berlin'de yapılması planlanan çalıştaya karşı basın açıklaması düzenledik.

Türk üniversiteleri emperyalist yalanlara alet olamaz!

Türkiye Gençlik Birliği olarak İstanbul Barosu’nda Eğitim İş İstanbul 3 ve 4 No'lu şubeler, TÜMÖD ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ile birlikte, Berlin'de yapılması planlanan çalıştaya karşı basın açıklaması düzenledik.

Berlin Potsdam Üniversitesi’ne bağlı Lepsiushaus Potsdam ve European Academy Berlin 15-18 Eylül günlerinde Berlin’de, "Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı" başlığı altında “Ermeni ve Türk Akademisyenlerinin Çalıştayı” düzenleneceği açıklanmıştı. TGB olarak sözde Ermeni soykırımı üzerine düzenlenecek olan ve Türk üniversitelerinden de destek alan bu çalıştaya karşı düzenlediğimiz basın açıklamasıyla cevap verdik.

TÜRK GENÇLİĞİ SESSİZ KALMAYACAK

Basın açıklamasını yapan Genel Başkanımız Cem Dikmen: "Türk üniversitelerinin Türkiye düşmanı çalıştaya katılması akademik özgürlük çerçevesinde değerlendirilemez. Vatana ihanetin akademik özgürlüğü olmaz. Herhangi bir yetkili mahkeme kararı yokken, tarihi belgelerle aksi ‘’Ermeni soykırımı’’ başlığı altında hiçbir akademik çalışma yürütülemez. Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaya, Türk gençliği sessiz kalmayacaktır. TGB Almanya, 10 Eylül’de yapacağı eylemle çalıştaya Almanya’dan da tepki gösterecek ve Alman kamuoyunu, Türkiye düşmanlığını körükleyecek bu etkinliğe karşı bilgilendirecektir. Bizlerde her daim konunun takipçisi olacak, bilim yuvası üniversitelerimizi, emperyalist yalanlara alet ettirmeyeceğiz." dedi.

 

İşte açıklamanın tam metni:

TÜRK ÜNİVERSİTELERİ EMPERYALİST YALANLARA ALET OLAMAZ!

Birkaç gün önce kamuoyunda infial yaratan bir olay gündeme gelmiştir. Berlin Potsdam Üniversitesi'nde 15-18 Eylül tarihinde düzenlenmesi planlanan "Geçmişte ve bugün Avrupa’nın Ermeni soykırımına yaklaşımı" başlıklı çalıştay, gerek konuları gerek katılımcıları itibariyle Türkiye düşmanlığını körükleyecek, tarihe, hukuka ve bilime aykırı bir faaliyettir. "Kürtlerle Ermenilerin ortak kaderi" ya da "Kürt soykırımı" gibi başlıkların yer aldığı çalıştaya ilk etapta Sabancı Üniversitesi’nin kurumsal olarak, Bilgi ve Koç üniversitelerinin de akademisyenlerini göndererek katıldığını öğrenmiştik. Etkinliğin kamuoyunda büyük tepkilerle karşılanmasının ardından Sabancı Üniversitesi konuyu önce, "Akademik Özgürlük" olarak nitelemiş daha sonra ise diğer üniversiteler ile birlikte etkinlikten çekilmiştir. Bu Türk kamuoyunun bir başarısıdır.

VATANA İHANETİN AKADEMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ

Türk üniversitelerinin Türkiye düşmanı çalıştaya katılması akademik özgürlük çerçevesinde değerlendirilemez. Vatana ihanetin akademik özgürlüğü olmaz. Herhangi bir yetkili mahkeme kararı yokken, tarihi belgelerle aksi kanıtlanmışken ve AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davasında Doğu Perinçek tarafından Türkiye lehine bir zafer kazanılmışken ‘’Ermeni soykırımı’’ başlığı altında hiçbir akademik çalışma yürütülemez.
Bu başlık bir araştırma başlığı değildir.
Bu başlık kesin hüküm içermektedir.
Bu başlık Türkiye’yi soykırımcı ilan etmektedir.
Bu ilanın altında imzası bulunan bütün kurum ve şahıslar, Türkiye düşmanlığına alet olurlar. Tarihi ters yüz eder ve uluslararası hukuku çiğnerler. Vatana ihanet boyutundaki bu çalıştayın herhangi bir özgürlük ifadesiyle yan yana getirilmesi mümkün değildir.

SOYKIRIM YALANINA KARŞI VATAN SAVUNMASINDA YER ALIN!

Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaydan Türk üniversitelerinin geri çekilmesi önemli bir başarıdır. Bu vahim hatadan geri dönen kurumlarımızı tebrik ediyoruz. Ve tekrarlanmaması için kurum yöneticilerinin görevlerini titizlikle yürütmesini talep ediyoruz. Türkiye’nin diğer bütün üniversitelerini ve Yüksek Öğrenim Kurumu’nu (YÖK) Türkiye düşmanı, hukuka ve bilime aykırı faaliyetlere izin vermemeye davet ediyoruz.

Türkiye düşmanı faaliyetleri masumane hatalar olarak göremeyiz. Osmanlı imparatorluğunu paylaşma hayalleriyle yanıp tutuşan emperyalist kuvvetlerin, birinci dünya savaşından itibaren kullandığı bu büyük yalana bilim yuvası üniversitelerimizin alet olmaması gerekmektedir. Türk gençliğinin üniversitelerimizden beklentisi yalana karşı tarihi belgelerle, hukuki kararlarla yani bilimsel verilerle karşı çıkmalarıdır.

YALANLARIN HEDEFİ TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ!

Berlin’de düzenlenecek olan çalıştayın gündem maddelerinden bazıları Kürtlerle Ermenilerin ortak kaderi ya da "Kürt soykırımı" gibi başlıkları içermektedir. Türk Ordusu ve Türk milleti 2 yılı aşkın süredir ABD destekli terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele vermektedir. Türküyle-Kürdüyle omuz omuza verilen mücadeleyi "Kürt kıyımı" gibi göstermek, PKK terör örgütüne can simidi atma ve Türk Ordusu’nu durdurma girişimidir.

TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

Türkiye’yi soykırımcı ilan eden bu çalıştaya, Türk gençliği sessiz kalmayacaktır. TGB Almanya, 10 Eylül’de yapacağı eylemle çalıştaya Almanya’dan da tepki gösterecek ve Alman kamuoyunu, Türkiye düşmanlığını körükleyecek bu etkinliğe karşı bilgilendirecektir. Bizlerde her daim konunun takipçisi olacak, bilim yuvası üniversitelerimizi, emperyalist yalanlara alet ettirmeyeceğiz.

TGB Genel Merkezi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler