Türkiye Laiklik İçin Ayağa Kalktı!

Türkiye'de yurttaşlar laiklik düşmanlarına karşı tek yumruk oldu.

Türkiye Laiklik İçin Ayağa Kalktı!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik, Yeni Anayasa'da olmamalı" sözüne karşı yurttaşlar Türkiye'nin bir çok yerinde TGB önderliğinde bir araya geldi. 
Laikliğe karşı bir saldırı da gencinden yaşlısına tüm yurttaşlarımızın hassasiyeti bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Cumhuriyet devrimlerine karşı yapılacak her hamleye karşı anında eylemselliğimizle cevap vereceğiz! 

İşte Türkiye'de laiklik eylemlerimiz: 

 

Kadıköy sokakları "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Meclis Başkanı Cumhuriyet düşmanı" sloganlarıyla inledi. Yürüyüşümüze bir çok yurttaş evlerinden ve dükkanlarından çıkarak destek verdi.

İzmir halkı,TGB İzmir önderliğinde laiklik için ayağa kalktı! Gerçekleşen yürüyüşe birçok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti katıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözleri üzerine Kocaeli halkı Ulusal Birlik İçin Laiklik Yürüyüşü’nde buluştu.

TGB Eskişehir İsmail Kahraman'ın yaptığı laiklik açıklamasına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

TGB Aydın önderliğinde bir araya gelen kitle örgütleri ve Aydınlılar, Meclis Başkanı İsmail Kahramanın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" açıklamasına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yüzlerce genç ve yurtsever Çanakkale’de İsmail Kahraman’ın laiklik düşmanlığına karşı ortak basın açıklamasında bulundu!

Edirne'de yurttaşlar İsmail Kahraman'ın laiklik düşmanlığına karşı tek yumruk olup yürüdü.

Ordu'da TGB, ADD ve Eğitim İş Laiklik düşmanlarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

19 Mayıs'ta gençlik ayağa kalkıyor! Laiklik düşmanlarına ve bölücülere karşı 19 Mayıs Birinci Vazife Yürüyüşü'nde bir araya geliyoruz. 19 Mayıs saat 12.00'de Şişli'de Atatürk Evi önünde buluşuyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler