Uğur Mumcu'nun mücadele bayrağı emin ellerde!

TGB olarak Cumhuriyet aydınımız, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 25. yılında 2 gün süren Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu ile andık.

Uğur Mumcu'nun mücadele bayrağı emin ellerde!

Türkiye Gençlik Birliği olarak, Cumhuriyet aydınımız, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 25. yılında Türkiye Barolar Birliğinde düzenlediğimiz Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu ve evinin önüne düzenlediğimiz yürüyüş ile andık.

İlk gün açılış konuşmasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun yaptığı Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) düzenlediğimiz gazetecilik okulunda İletişim Bilimci, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Milliyet, Akşam, Cumhuriyet Gazetesi eski muhabiri, 26. Dönem Milletvekili Utku, Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu, Hürriyet Gazetesi eski Baş Yazarı, Önceki Dönem Basın Konseyi Başkanı, 25. Dönem Milletvekili, O. Oktay Ekşi, Aydınlık Gazetesi Yazarı, Atatürk’ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni H. Şule Perinçek ve Aydınlık Gazetesi Haber Müdürü Tevfik Kadan ders verdi.

İkinci gün saat 14.00'te Cumhuriyet Kadınları Derneği ile birlikte Uğur Mumcu'nun evinin önüne yaptığımız yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenledik. Açıklamada Genel Başkanımız Cem Dikmen, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, CKD Genel Sekreteri Şen Yazgan ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş konuşma yaptılar.

Basın açıklamasının ardından tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer, Uğur Mumcu'nun "Sesleniş"ini okudu. Anmanın ardından Uğur Mumcu'nun hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktık.

Son olarak ikinci gün saat 18.00'de Türkiye Barolar Birliğinde düzenlediğimiz "Uğur Mumcu'nun izinde aydın sorumluluğu" paneli ile 2 gün süren anma programımız sona erdi. Panelde Uğur Mumcu'nun okul arkadaşı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ve Cumhuriyet Gazetesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci-Yazar Alev Coşkun’un konuşmacı olarak yer aldı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler