Üniversite topluluklarından imza kampanyamıza destek!

İncirlik Üssü’nün ABD'ye kapatılması için başlattığımız "Eşkıya Yatağı İncirlik'e El Konsun" imza kampanyamıza öğrenci topluluklarından büyük destek.

Üniversite topluluklarından imza kampanyamıza destek!

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin merkezi olan İncirlik Üssü’nün, Ortadoğu’daki ve Türkiye'deki terörü başlatan, oradaki teröristlere silah yardımı yapan, PKK'nın yemin töreninde en önde saflarda yer alan ABD'ye kapatılması için başlattığımız ‘Eşkıya Yatağı İncirlik'e El Konsun’ imza kampanyasına üniversitelerdeki öğrenci topluluklarından destek geldi.

Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğu Başkanı Baran Karabulut:
‘’Çağımız devletler çağıdır. Devletler çarpışıyor. Bir tarafta dünyaya bombalar dizayn eden ABD var. Diğer taraftaysa Asya milletleri var. Türk Milletinin kararlılığı var! Mehmetçik Fırat Kalkanı harekatıyla Amerikan-İsrail koridorunu dağıtmıştır. Amerika'nın PKK'sını hendeklere gömmüştür. Böyle bir zamanda 15 Temmuz darbe girişiminin karargahı İncirlik Üssü'nün kapatılması Türkiye için farz olmuştur. Mehmetçiğin hendeklere gömdüğü PKK ile kol kola poz veren ABD askerleri de hendeklere gömülmek mecburiyetindedir. Bu mecburiyet doğrultusunda Türk Gençliği ayrım yapmadan birleşmelidir."

MEHMETÇİĞE İHANETİ KABUL ETMİYORUZ

Dumlupınar Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Sekreteri Arif Kurt:
"15 Temmuz gecesi Türk Milletini uçaklarla bombalayan FETÖ’cüler uçak yakıtını İncirlik Üssünden aldılar. PKK'ya mühimmat yardımları İncirlik Üssünden gidiyor. Şimdi soralım , İncirliği kapatalım mı ? Yoksa PKK'ya yardımlar gitsin mi ? 3 Mayıs'ta başlattığımız çalışmayla safımızı herzaman olduğu gibi aynı yerde belirledik , tavrımızı netleştirdik. Çalışmalarımızda gördük ki emperyalizmin uşakları, akbabalarına dil uzattırmamaya çalıştı ve cevabını aldı . Aynı şekilde Dumlupınar Üniversitesinde de Atatürk düşmanlarına, eşkıyalara, emperyalizme ve uşaklarına asla geçit vermeyeceğiz. Üniversitemizde tüm engellere rağmen çalışmalarımıza soluksuz devam edeceğiz . Dumlupınar Üniversitesi'nde PKK, asla barınamayacaktır . Mustafa Kemal'i yok saymaya; silmeye kalkanlar Türk gençliğinin ayakları altında kesinlikle ezilecektir. DPÜ'de Atatürk gençliği sonuna kadar görev başında!"

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu Başkanı Cansu Tuna:
‘’Ülkemizin orta yerinde, Türkiye'nin güvenliğine, birliğine karşı yürütülen, tüm faaliyetlerin merkezi; İncirlik Üssü kapatılmalıdır. Okulumuzda ve ülkemizde terörün olmadığı, birliğin olduğu bir gelecek için umutla çalışıyoruz, terörün kaynağı ve çağdaşlaşmanın karşıtı Amerikan emperyalizmine karşı birlik oluyoruz. Bizler, ülkemizi terör örgütlerine teslim etmeyeceğiz.”

GENÇLİK BİRLEŞİYOR

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Doğancan Erdoğan:

‘’Gerek PKK’ya gerek FETÖ’ya İncirlik’ten yapılan yardımlar yüzünden İncirlik Üssü meselesi dönem dönem karşımıza geliyor. Bu sorunun artık kökten çözülmesi gerekiyor. Mehmetçiğimiz yurt içinde ve yurt dışında vatan savunması yapıyorken Mehmetçik’i sırtından vuran hain planların yapıldığı yerin açık kalması kabul edilemez. Mehmetçik ne zaman PYD’yi vursa ABD askerleri orada biterken, ABD tanklarının namlularının ülkemize çevirmişken, ABD’nin hala İncirlik’i kullanmasına izin vermek Mehmetçik’e ve vatana ihanettir. İktidar iddia ettikleri gibi her zaman milli iradenin isteklerini göz önünde bulunduruyorsa, İncirlik’in hemen yarın kapatılması gerekiyor. Üniversitemiz içerisinde farklı fikirlerden çok sayıda öğrencinin bu talepte birleştiğini görüyoruz. Diğer üniversitelerde de durumun aynı olduğunu arkadaşlarımızdan öğrendik. Hemen hemen her görüşten insanın İncirlik’in kapatılmasını isterken iktidar halkın sesini dinlesin ve 1954 yılından beri ülkemizin içindeki truva atı olan, Türkiye’ye karşı yapılan her faaliyetin karargahı İncirlik Üssü’nü bir an önce ABD’nin kullanımına kapatılsın."

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fikir Topluluğu Başkanı Yunus Emre:
‘’Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'un azmettiricisi emperyalist ABD'nin, kendi listesinde de olan kanlı bir terör örgütünü, TSK'nın ve Türk halkının gözleri önünde destekleyip korumasına ve bu desteğin İncirlik Üssü'nden sağlanmasına artık dur demelidir. Her şey açık: Katil yuvası İncirlik'e el konulmalı.’’

Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi ve Kültür Topluluğu Başkanı Burhan Kurtulmuş:
"Gençlik vatanına hiç olmadığı kadar bağlanmaktadır. Geçtiğimiz her bir yılda binlerce yaşayan kahraman ortaya çıkıyor. Bugün Türkiye'nin serhat boylarında namlular ABD ile karşı karşıya geldiyse eğer biz çok açık bir şekilde Türkiye tarafındayız ve o namluların fakültemize dersliğimize çevrildiğini hissediyoruz. ABD`nin eşkıyaları okullarımızda Fırat Yılmaz Çakıroğlu arkadaşımızı katlediyor. Bu saldırılar gösteriyor ki savaş yalnız sınırda değil doğrudan okullarımızda. Gençlik İncirlik Üssüne el koyacak bu iş bitecektir. Üniversitemizde görüyoruz ki PKK dışında herkes ABD üssüne karşıdır."

KATİL YUVASI İNCİRLİK’E EL KONULMALI

Kocaeli Üniversitesi Fikir Kulübü Başkanı Naim Bakır :
‘’Ülkemizde ve sınırımızda yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Türk-Amerikan Savaşının en sıcak günlerini yaşamaktayız. Bu gelişmeler dahilinde Amerika’nın Batı Asya’daki üslerinin ana merkezi olan üstelik ülkemiz topraklarında yer alan İncirlik Üssü’nün kapatılması biz gençlerin en zaruri talebidir. Amerikan askerleri sınırımızda PKK ve PYD ile yan yana nöbet tutup Amerikan bayrağı ve PKK paçavrası yan yana dalgalanıyor ise hükümetin tavrı net olmalıdır. Ülkemiz topraklarındaki Amerikan Üssü; İncirlik asla Amerika’ya peşkeş çekilemez ve derhal kapatılmalıdır. Bu sebeplerden dolayı Kocaeli üniversitesi Fikir Kulübü olarak gerçek Fikir Kulüplerinin geleneğinde bulunan anti-emperyalist ve vatansever geleneğe sahip çıkıyoruz. “Eşkıya Yatağı İncirlik Üssüne Derhal El Konsun!” imza kampanyasını sonuna kadar destekliyor ve sağ-sol demeden vatansever Türk gençliğini bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.’’

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler