Vatan ve Emek Mücadelesini Biz Kazanacağız

ABD'nin gıda firması Cargill'den çıkarılan işçilerimizin direnişlerinin birinci yıl dönümünde TGB olarak yanındaydık. Her zaman da yanlarında olacağız

Vatan ve Emek Mücadelesini Biz Kazanacağız

ABD merkezli gıda firması Cargill'den çıkarılan işçilerin direnişlerinin birinci yıldönümünde, işçiler Cargill şirketinin Türkiye'deki genel merkezi önünde toplandı. Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilat Sorumlusu İbrahim Ören, Cargill işçileri adına basın açıklaması yaptı. Ören "Cargill üretim devam ederken kota fazlalığı ve ekonomik daralmayı sebep gösterek sendikal örgütlenme yapan 14 işçiyi işten çıkarttı. Şirket aradan geçen bir yılda hukuk tanımazlığına devam etti. Anayasal hakları tanımamaya, üyelerimize mobing yaparak sendikal örgütlenmeye engel olmaya, sömürgeci Amerikan politikalarının işçi sınıfı üzerinde gölgesi olmaya devam ediyor. Şunu bilmelisiniz ki, burası Ortadoğu değil. Sömürgeci politikalarınıza asla ülkemizde izin vermeyeceğiz. Cargill işvereninin gerçek yüzünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Mücadelemizin 1. yıl dönümünde asla yılmadan ve daha güçlü bir şekilde karşınızdayız. İşçi sınıfı Cargill direnişiyle tekrar umutlandı ve daha çok birbirine kenetlendi" dedi.

 

"VATAN VE EMEK MÜCADELESİ BİRLİKTEDİR, EMPERYALİZMİN PARA BABALARI İLE SAVAŞIYORUZ"

İstanbul İl Yöneticimiz Emre Oflaz TGB'nin 365 gündür direniş gösteren Cargill işçilerinin yanında olduklarını söyleyerek "Bugün Türk ordusu Suriye'nin kuzeyinde, Doğu Akdeniz'de nasıl emperyalistlerin başını ezebiliyorsa, bugün de Cargill işçileri emperyalistlerin sermaye babalarıyla büyük bir direnişle savaşmaktadır. 1919'un yüzüncü yılında vatan ve emek mücadelesi hiç olmadığı kadar iç içe geçmiştir, ikisi bir arada yürümektedir" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler