WAYU: Zafer savaşan Suriye halkının olacak!

Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği, Suriye'ye yapılan emperyalist saldırıya karşı açıklama yaptı: "Zafer savaşan Suriye halkının olacak!"

WAYU: Zafer savaşan Suriye halkının olacak!

Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği, Suriye'ye yapılan emperyalist saldırıya karşı açıklama yaptı. Açıklama "Zafer savaşan Suriye halkının olacak!" diyen dünya gençliği, "Bağımsızlığa ve kurtuluşa çok yakınız. Emperyalizmin yenilgisi, halkların kurtuluşu olacaktır. Suriye’ye yönelik bombardıman, emperyalizmin çöküş alametidir. Yaşasın Suriye halkının ve yönetiminin şanlı direnişi!" diyerek Suriye'deki direnişi selamladı.

 

İşte Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği'nin açıklaması:

ZAFER, SAVAŞAN SURİYE HALKININ OLACAK!

14 Nisan 2018 gece yarısı ABD silahlı güçlerinin Suriye Arap Cumhuriyeti’nin başkenti Şam kentine yönelik gerçekleştirdiği bombardıman haberini aldık. Bombardıman, bütün dünya gençliğinin öfke patlamasına neden oldu. Anti-emperyalist öfkemiz bombalardan daha güçlüdür. O gece Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği üyesi her gencin yüreği Suriye halkıyla birlikte çarptı. Çünkü biz şu yalın gerçeğin farkındayız: bu bombardıman, 6 yıldır vatanını kararlılıkla savunan Suriye halkını cezalandırmak için yapılmış kanlı bir hamledir.

BOMBARDIMAN, ABD’NİN ÇÖKÜŞ ALAMETİDİR

Suriye Arap Cumhuriyeti’ni parçalamak ve onun laik ve üniter yapısını yok etmek için Nisan 2011’de başlayan olaylar masum birer demokratik gösteri olarak dünya kamu oyuna sunulmuştu. Tıpkı Afganistan, Irak ve Libya’da yaşananlar gibi emperyalizme müdahale zemini hazırlamak için kurgulanan bu gösteriler, ‘demokrasi’ arayışının değil bölünme ve yıkımın işaretleriydi. Ancak Suriye halkı, Beşar Esad önderliğinde direnişe geçti ve Amerikan destekli terör örgütlerini yenilgiye uğrattı. 6 yıl boyunca yüz binlerce şehit vererek vatanının bütünlüğünü ve milletinin birliğini savunan Suriye yönetimi, ayağa kalkan Batı Asya halklarına örnek oldu. Emperyalizmin yenilgi ve çöküş süreci Suriye yönetiminin dirayeti ve halkının fedakarlığıyla başladı. İşte ABD’nin ani bombardıman kararı bu sürecin sonucunda Suriye’yi cezalandırma amacının bir sonucudur. Fakat ABD’nin bu eylemi, yenilgisinin perdesi olamayacaktır.

DÜNYA GENÇLİĞİ SURİYE HALKININ VE YÖNETİMİNİN YANINDADIR

Kore’den Vietnam’a, Laos’tan Kamboçya’ya, Irak’tan Yemen’e kadar emperyalizmin bütün işgal girişimleri yenilgiyle sonuçlanmıştır. ABD’nin Suriye seferi de daha öncekilerle aynı sonu paylaşmıştır. Biz, dünyanın anti-emperyalist gençleri olarak Suriye halkının ve yönetiminin yanındayız. Hiçbir silah, halkların bağımsız yaşama iradesinden üstün değildir. Suriye’nin şanlı direnişi bu sözün somut kanıtıdır. Buradan ilan ediyoruz; ABD, Suriye üzerinden kanlı ellerini çekmedikçe barış gelmeyecektir. Barış, ancak devletlerin bağımsızlık ve milletlerin kurtuluş talebinin hayata geçmesiyle mümkündür.

Bağımsızlığa ve kurtuluşa çok yakınız. Emperyalizmin yenilgisi, halkların kurtuluşu olacaktır. Suriye’ye yönelik bombardıman, emperyalizmin çöküş alametidir.

Yaşasın Suriye halkının ve yönetiminin şanlı direnişi!

Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!

Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği'nden yapılan açıklama
Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği'nden yapılan açıklama

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler