Yalana Karşı Gerçeğin, Darbeye Karşı Türkiye'nin Yanındayız

Savaşlarda, darbe girişimlerinde, olağanüstü olaylarda bilgi kirliliği ve yalan üzerine kurulan kara propagan oldukça fazladır.

Yalana Karşı Gerçeğin, Darbeye Karşı Türkiye'nin Yanındayız

Doğru bilgiyi esasa almadığımız sürece gözümüzle gördüğümüz olguları bile inkar etmeye başlarız. Bu tarz olağanüstü olaylarda sabırlı ve net bilgiye ulaşmak için harcayacağımız çaba bizi gerçeğe götürecektir.

 

Türkiye'de 15 Temmuz günü gerçekleştirilen Amerikancı ve Fethullahçı darbe girişimi TSK, Emniyet ve Türk milleti tarafından bozguna uğratılmıştır. O gece sokaklarda yaşanan bir çok acı olay gerçekleşti. Yüzlerce şehit binlerce yaralı asker, polis ve vatandaşlarımız hepimizin içini yaralamıştır. Tankların altında acı şekilde can veren vatandaşlarımızın ve çatışmalarda hayatını kaybeden asker ve polislerimiz bizler için birer kahramandır. Bu kadar acı olaylar yaşanırken maalesef yalan bilgilerle insanlar provokasyonlara itilmiştir. 

 

15 Temmuz günü Boğaziçi Köprüsü'nde "Boğazı kesilen asker" haberi bir anda gündeme bomba gibi düştü. Bir anda tartışma darbe girişiminden boğazı kesilen askere döndü. Adeta darbe girişimi, tanklar altında canlı canlı ezilen siviller, çatışmalarda ölen polis ve askerler unutulmuştu. Ve ardından kuvvet komutanlarının öldürüldükleri, darbenin başarılı olduğu gibi bir çok yalan haber ortalıkta dolaşmaya başladı. Sanki tek bir merkezden yayılıyordu bu haberler. 

 

Boğazı kesilen asker haberi binlerce kişi tarafından kınanırken, boğazı kesildiği iddia edilen askerden açıklama geldi! Boğazı kesildi denilen asker, askerliğini yıllar önce yaptığını ve hayatta olduğunu söyledi. Ardından bu haberi yapan muhabir gözaltına alındı ve ifadesinden sonra savcılığın yaptığı açıklamada haber yalanlandı. Adli Tıp'tan da bir rapor yayınlandı. Raporda 99 kişinin cesedinin otopsisinin yapıldığı ve boğazı kesilen bir cesedin olduğu bir raporun olmadığı ortaya çıktı. Ve o askeri taşıyan kişi resmi hesabından yaptığı açıklamada askeri hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle Fethullahçı medya tarafından insanların kafasının karıştırılmasını çok net görüyoruz. Bizler hiç bir zaman Mehmetçiğin ve TSK'nın itibarının zedelenmesine izin vermeyiz. Mehmetçik PKK'yı hendeklere gömerken, Mehmetçiğe karşı her türlü kara propagandayı yapanlar darbe girişimi sırasında, darbe girişimini başarıya ulaştırmak için sürekli Mehmetçik üzerinden kirli propagandalar yapmıştır.

Türk milleti her zaman Mehmetçiğinin yanındadır. Bir kaç darbeci Fethullahçı yüzünden TSK'nın ve Mehmetçiğin yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu tarz olaylarda kara propagandaya teslim olmamak için sabırlı ve dikkatli olmak gerekiyor.

Yalnızca boğazı kesilen asker değil bir çok yalan haber yayınlandı. İşte o haberler:

Kafa Kesme Fotoğrafı:

 

 

Kafası kesilmeye çalışılan Türk askeri olduğu iddia edilen bu görsel, Türkiye’deki darbe girişimi olayları sırasında değil; 2013 yılında Suriye’deki çatışmalar sırasında çekildi.

 

 

Ankara’dan olduğu iddia edilen bu fotoğraf, aslında Mısır’a ait:

Ankara Emniyet Müdürşüğünün bombalanma görüntüsü. Oysa, Emniyet Müdürlüğü’nün bombalanması denilerek dolaşıma giren video, 2014 yılına ve Gazze’nin bombalanmasına ait: 

Tarih:
Diğer Haberler