Ankara Üniversitesi öğrencileri Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı unutmadı!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan'ı andı.

Ankara Üniversitesi öğrencileri Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı unutmadı!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi öğrencileri Gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ölüm yıldönümlerinde andı.

Topluluk üyeleri Uğur Mumcu’nun öğrenim gördüğü Hukuk Fakültesi’nde adının verildiği derslikte ve Hukuk Fakültesi avlusunda pankart astı. Ayrıca Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan’ı da unutmayan öğrenciler ‘’Karanlığı aydınlık yapacak  bizler; GAFFAR’ın ardından gelen OKKANlarız’’ yazılı pankartı astı.

Emperyalizm destekli bölücü ve gerici terörün üniversitelerde ve ülkemizde üstüne gidildiğini vurgulayan topluluk başkanı Ecem Fatma Can şunları söyledi:

"Uğur Mumcu; hocamız ve ağabeyimizdir. Bizim bugün oturduğumuz sıralarda yetişerek Türkiye tarihinin en cesur gazetecilerinden olmuştur. Uğur Mumcu her zaman kalemini emperyalizmin taşeronlarına karşı korkusuzca kullanmıştır. Onun mücadelesi bizim yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Onun okulundan bildiriyoruz ki Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuz savunucusu olacağız.
Ayrıca 16 yıl önce hain bir pusuda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mücadelesini sürdürmekten onur duruyoruz. Başta Diyarbakır olmak üzere tüm Türkiye’nin kalbinde ‘’Gaffar Baba’’ olarak yer edinmiştir. Bölücü ve gerici terörün milletimize nifak tohumu sokmaya çalıştığı dönemlerde Okkan, Edirne’den Hakkâri’ye kardeşlik köprüsünü kurmada sembol isimlerden biri olmuştur. Bütün aydınlanma şehitlerinin bıraktığı mirası sahipleniyor ve görevlerimizi ona göre çiziyoruz. Hepimiz Uğur Mumcuyuz! Hepimiz Ali Gaffar Okkanız!’’ anmadan sonra Cebeci Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri, öğrencilere ‘’Atatürkçü Gençliğe Katıl’’ çağrısı yaptı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler