Bilkent Üniversitesi Hayırlı Konvoy'u ağırladı

Bilkent Üniversitesi Ütopya ve Bilim Topluluğu, Em. Tümg. Ahmet Yavuz ve Em. Kur. Alb. Mustafa Önsel ile 16 Nisan halk oylamasını konuştu.

Bilkent Üniversitesi Hayırlı Konvoy'u ağırladı

Bilkent Üniversitesi Ütopya ve Bilim Topluluğu, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel ile "Türk Askerinin Gözünden Halk Oylaması" etkinliğinde buluştu.

Etkinlik Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel'in sunumu ile başladı. Mustafa Önsel, sunumunda referandum sürecinde yaşananları ele aldı. "Hayırcılar teröristtir" algısının neden yanlış olduğunu örnekleriyle açıklayan Önsel, iç savaş provokasyonu yapan kişilerin başarıya ulaşamayacağını ve iç savaş olursa tek kazananın emperyalizm olacağını belirtti.

Etkinliğin ikinci kısmında Ahmet Yavuz "Hayırlı Konvoy" çalışmasına dair bilgileri aktardı. "Hayırlı Konvoy"un bağımsız, demokratik ve özgür bir oluşum olduğunu belirten Yavuz, kimseden yardım almadıklarının altını çizdi. Konuşmasının devamında "Hayırlı Konvoy" sürecindeki anılarından bahseden emekli tümgeneral, çalışmanın verimli geçtiğini söyledi.

Etkinlik soru-cevap kısmının tamamlanmasının ardından sona erdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler