Boğaziçi ADK'dan FETÖ Paneli

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü FETÖ ve darbe girişimi üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi.

Boğaziçi ADK'dan FETÖ Paneli

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım'ın konuşmacı olduğu etkinlikte, Türkiye’nin vatan savunması dönemine girdiği, bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının buna göre konumlanması ve FETÖ'nün 90'ların sonundaki muhalefet organlarından devletin içinde örgütlenme ve Amerikancı gladyo olma sürecinin iyi analiz edilmesi gerektiği vurguları yapıldı.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım konuşmasında " Darbe sadece halkın tankın karşısında durması ile değil, darbeye katılmayan Türk ordusu içindeki Kemalist, çağdaş ve laik düşünce yapısına sahip subaylar tarafından engellenmiştir.
Ordu içindeki Amerikancı örgütün tasviye edilerek 2017’ye girecek olmanın önemini büyük. "ABD ne kadar kuvvetlenirse o kadar insan ölür, def edildiği zaman bağımsız ve demokratik ülke olmak adına bir engel kalmaz." ifadelerini kullandı.

Ahmet Yavuz ise konuşmasında “ 2003 Washington Post gazetesinde '22 ülke sınırları değiştirilecek' planının tüm içeride olup bitenlerle bağlantılı olduğunu görmeliyiz.” sözleriyle başlayarak kime karşı verdiğimizi gösterdi. FETÖ’nün ordu içindeki yapılanma aşamalarını şu sözlerle ifade etti : “ 'TSK’nın cemaatçilerle mücadeleyi bıraktığı için orduda bu kadar yapılanabildiler’ cümlesi yanlıştır. Çünkü 1995-2000 yılları arasında ordudan atılan 90 personelin 40-45’i FETÖ’cü çıkmıştır. FETÖ’cülere Atatürkçü görünmeleri salık verilerek TSK’nın kurumsal farkındalığı ihlal edildi. 2003 YAŞ’tan itibaren 2008’e kadar tarikatçı olduğu fark edilip TSK’dan atılması istenen her personele şerh koydular.” ifadelerinde bulundu.
Ardından Ergenekon ve Balyoz sürecinin başlayarak TSK'nın antidemokratik kontrol yöntemleri ile itibarsızlaşma politikasının da başlamış olduğuna dikkat çekti. Harp okullarının kapatılması konusunda “Hiç savaşmayacakmışsınız gibi hareket etmek olmaz.” diyerek ordunun moral ve itibar anlamında güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin yoğun sorularına yanıt verildikten sonra söyleşi; sona erdi.

Tarih:
Diğer Haberler