Boğaziçi ADK İstanbul'da kültür gezisi düzenledi

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, düzenlediği İstanbul gezisi ile birçok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret etti.

Boğaziçi ADK İstanbul'da kültür gezisi düzenledi

İstanbul gezisine Şişli Atatürk Müzesi'nden başlayan Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri, Atatürk'ün Samsun'a çıkmadan önce İstanbul'da yaşadığı ve Kurtuluş Savaşı'nın planlamalarını yaptığı evi ziyaret etti. Sonrasında Taksim Meydanı'na giden ADK üyeleri, Cumhuriyet Anıtı'nı ziyaret ederek Kemalist Devrim ile Bolşevik Devrimi arasındaki tarihsel dayanışmanın anıt üzerindeki yansımalarını inceledi.

1/2
2/2

Cumhuriyet Anıtının ardından Dolmabahçe Sarayının yolunu tutan Boğaziçi ADK üyeleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde halkın her geçen gün yoksullaştığı koşullarda devlet yöneticilerinin Dolmabahçe'de sürdüğü gösterişli ve savurgan yaşamı gözlemleme şansını buldu. İstanbul gezisinin son durağı ise Ayasofya Müzesi'ydi. Bizans İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü yıllarda kilise, İstanbul'un Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin ardından cami olarak kullanılan Ayasofya'nın tarihi dokusunun incelenmesi, iç ve dış mimarisinde yaşanan değişimlerin gözlemlenmesinin ardından İstanbul gezisi sona erdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler