Dokuz Eylül Üniversitesi 'Yeni Anayasa Nedir,Ne Değildir?' Konferansında Buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu(CDT), “Yeni Anayasa Nedir Ne Değildir?” konferansı gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi 'Yeni Anayasa Nedir,Ne Değildir?' Konferansında Buluştu

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu(CDT), “Yeni Anayasa Nedir Ne Değildir?” konferansı gerçekleştirdi.

 

DEÜ CDT, “Yeni Anaysa Nedir Ne Değildir?” adıyla düzenlediği konferansta önemli isimleri bir araya getirdi. Çıkarılmak istenen yeni anayasanın gösterilen yüzüyle, temelinde taşıdığı amaçları konu alan konferans,Av. Erdoğan Özer , İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Şakir Uzun ve Münevver Aktaş ile gerçekleştirildi.

 

Konferans Av. Erdoğan Özer’in konuşmasıyla başlayarak, İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Şakir Uzun’un konuşmasıyla son buldu.

 

“ANAYASADAN TÜRK MİLLETİ KAVRAMI ÇIKARILAMAZ”

 

Anayasadan Türk milleti kavramının çıkarılamayacağını vurgulayan Av. Erdoğan Özer,”Şimdi söylenilen şey, yapmak istedikleri şey, anayasayı kaldırmak demektir. Buda bir anayasa suçudur. Anayasadan Türk milleti kavramı çıkarılamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde etnisite üzerine bir millet kavramı yoktur. Türk milleti tanımı siyasi bir kavramdır,etnisite üzerine bir tanım değildir.” diye belirtti.

 

Münevver Aktaş,” ABD Büyükelçisi, Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var diyor. Bu onun görevi
değil ancak kimin yeni anayasayı istediğini ortaya koyuyor.Yeni anayasa hukuken yapılamaz, bu meclis bunu yapamaz.” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK!”

 

İzmir Barosu Genel Sekteri Av. Şakir Uzun,” Yasalar ihtiyaçlardan ortaya çıkmıştır. Şu an anayasayı değiştirince işsizlik sorunu ortadan kalkacak mı? Hayır, şu an anayasa değişikliği halkın ihtiyacı için değil mevcut iktidarın, iktidarını devam ettirmek istemesidir. Laiklikle, Cumhuriyet kavramı aynı anda doğdu, laiklik kiliseye karşı, Cumhuriyet krallığa karşı ortaya çıkmıştır.” sözleriyle çıkarılmak istenen yeni anayasanın amaçlarını açıkladı.

Uzun,” Bu ülkeyi bir arada tutan şey dinsel inançlar, dini motifler değil Laikliktir.Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!” dedi.

 

 

Tarih:
Diğer Haberler