DTCF Düşünce ve Edebiyat Topluluğu çalışmalara başladı

Ankara Üniversitesinin Düşünce ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu, uyum programı kapsamında Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde tanıtım standını açtı.

DTCF Düşünce ve Edebiyat Topluluğu çalışmalara başladı

Düşünce ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu, Ankara Üniversitesinin uyum programı kapsamında Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde tanıtım standını açtı.

Atatürk’ün mirasına sahip çıkan Düşünce ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu üyeleri bu mirasın yeni sahiplerine ulaşabilmek amacıyla açtıkları stant ile birçok öğrenciye temas etme imkanı buldu. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde bilimi, sanatı, düşünceyi ve üretmeyi yaşatan Düşünce ve Edebiyat Topluluğu, öğrenciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Düşünce ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu üyeleri Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde dört senedir çıkartmakta oldukları Yokuş dergisi ile üretme geleneği yarattılar. Ahmed Ariflerin, Enver Gökçelerin yetiştiği sıralarda geleceğin yazar ve şairleri yetiştirmek umuduyla çıkarttıkları bu dergi ile de Cumhuriyet’in fakültesinde bu geleneğin kök salmasını sağladılar. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesine attıkları ilk adımlarında Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” Şiarıyla karşılaşan ve bundan ilham alan Düşünce ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu üyeleri, üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerle birlikte Cumhuriyet çınarının köklerini daha da güçlendirecek.

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler