Ege ADT, İlber Ortaylı'yı Bin Kişi İle Ağırladı

Ege Üniversitesi ADT, Prof. Dr. İlber Ortaylı ile konferans düzenledi. Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferansa binlerce öğrenci katıldı.

Ege ADT, İlber Ortaylı'yı Bin Kişi İle Ağırladı

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce topluluğu Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı Mötbe Seminer Salonu’nda misafir etti. Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferansı bin kişi dinledi.

 

Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Serap German konferansın açılış konuşmasında, şunları kaydetti: "Atatürk’ün vatanımızı emanet ettiği biz gençlere bu uzun yollarda çok büyük görevler düşüyor. Bize düşen görevler Gençliğe Hitabe’de ve Bursa Nutku’nda ifade edilmiştir. Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni kurtarmanın ve korumanın yegane temeli fedakarlıktan ve bilgiden geçer."

 

Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuşmasında sağcı, solcu ayrımı olmadığını, beraber hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Yapılacak şey önce kendi yaşadığımız ülkeye süratle el atmamızdır. Kemalizm bu, vatandaşlık bu. Bunun üzerinden hareket ettiğimiz takdirde toplum olarak kurtuluruz" diye konuştu. Ortaylı Ege Üniversitesi öğrencileri için bu ümitsizliğin içinden çıkacak tek çözümün "Çevresini ve yurdunu seven gençlik" olduğunu vurguladı. Konferansın sonunda Ortaylı’ya Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından plaket takdim edildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler